zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
3.7
(3)

President Santokhi: “Regeringsbeleid wordt afgestemd op wat burgers anders willen”

lees ook ...

Nieuwe database overlijdensakten van Suriname onthult verbor...

Op woensdag 17 april wordt een belangrijke stap gezet in het onthullen van de geschiedenis van Suriname na de emancipatie van 1863 met de publicatie van de database Overlijdensakten van Suriname (1846...

President Chandrikapersad Santokhi zal zondag starten met de nationale dialoog. Dit heeft het staatshoofd vrijdagavond in De Nationale Assemblee aangekondigd. Politieke organisaties, vakbeweging, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, verenigingen, groepen die protesteren, sociaal arme buurten en individuele burgers zullen worden gehoord.

De nationale dialoog is noodzakelijk om precies te weten wat elke burger in Suriname anders zou willen. Het regeringsbeleid wordt hierop afgestemd. “Laten wij allereerst open staan voor elkaar en elkaar respecteren. Ik respecteer u en leef met u mee, ook al lijkt dat niet altijd zo. Wij doen er alles aan om dichter bij u als burger te komen.”

De gesprekken vinden plaats onder leiding van het staatshoofd. Hij heeft twee weken uitgetrokken voor deze consultaties. Er zal volgens hem worden geluisterd naar eenieder met het doel om daar waar nodig het beleid om te buigen. Eenieder mag meedenken en oplossingen aandragen voor de ontwikkeling van het land.

Met de nationale dialoog wil de president nagaan hoe de noden van het volk verlicht zullen worden. De excessen van 17 februari mogen zich nooit meer voordoen. “Suriname verdient dit niet, niemand heeft hier voordeel aan”, zegt de president.

Hij geeft aan ervan bewust te zijn dat ouders, kinderen en hele families lijden onder de huidige economische situatie, maar dat de orde en rust eerst teruggebracht moest worden, zodat de veiligheid van iedere burger kon worden gegarandeerd. Het staatshoofd voegt eraan toe dat het sociaal programma versneld uitgevoerd zal worden en dat de eerste groepen binnenkort kunnen beschikken over de Moni Karta.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Regeringsbeleid wordt afgestemd op wat burgers anders willen”