zaterdag 25 mei 2024
32 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
4.3
(3)

President Santokhi: Regering wil SLM tot florerende maatschappij maken”

lees ook ...

Ongeval eist leven van bromfietser op Bomaweg

Een tragisch ongeval heeft het leven geëist van een bromfietser in de late uren op de Bomaweg bij Leiding 16. Het slachtoffer is ter plaatse overleden. Volgens verklaringen van de autobestuurder aa...

President Chandrikapersad Santokhi heeft donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) gesproken over de actuele ontwikkelingen binnen de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Deze reorganisatie van de SLM zal niet alleen bijdragen aan een structurele oplossing voor het jarenlange gevoerde wanbeleid en mismanagement, maar in staat stellen om een moderne en bij de tijd gangbare bedrijvengroep neer te zetten, waarbij financieel juist beheer en een duurzame bedrijfsvoering gerealiseerd kan worden.

Volgens het staatshoofd zet het bedrijf zich hiermee in voor duurzame partnerschappen, nationaal en internationaal. Voor accuraat en deugdelijk financieel beheer en beleid zal N.V. Vespasian als financieringsmaatschappij onderdeel zijn van de nieuwe structuur.

Verder zegt Santokhi dat Flying On Trusted Wings N.V., geheel rechtmatig en conform het vennootschapsrecht opgericht, ook deel uitmaakt van de reorganisatie. “Het oprichten van rechtspersonen is gangbaar en goed gebruikt bij het ondernemen. En er zullen mogelijk meer komen. Laat het geen voer worden voor speculatie en sensatie”, zei de president verder.

Het herstelplan van de SLM krijgt nu vorm. Het staatshoofd geeft aan dat de bedrijfsprocessen gemoderniseerd worden. Er wordt ook gewerkt aan het aantrekken van de juiste deskundige personen op de juiste plekken, terwijl de operatie in stand gehouden wordt, ondanks de dagelijkse dreigingen, gecreëerd door wanbeleid uit het verleden.

“De regering heeft de intentie om dit parastataal bedrijf tot een florerende maatschappij te maken,” zei de president. Hij vraagt de gemeenschap om massaal erachter te staan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: Regering wil SLM tot florerende maatschappij maken"