donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: “Regering versterkt met komst nieuwe ministers”

lees ook ...

Kookgas schaarste: “kleine gasflessen al maand niet verkrijg...

Al bijna een maand zijn er geen kleine gascilinders te vinden bij diverse verkooppunten, tot groot ongerief van personen die dagelijks dit kookgas gebruiken. Ogane, dochteronderneming van N.V. Energie...

Met de benoeming van de ministers Henry Ori en Marciano Dasai gaat de regering volgens president Chandrikapersad Santokhi met een versterkt verder met het gezond maken van de economie. Het staatshoofd heeft de twee bewindslieden die dinsdag in hun nieuwe ambt werden aangesteld, op donderdag 4 mei gepresenteerd aan De Nationale Assemblee (DNA).

“Twee personen die bereid gevonden zijn om het kabinet verder te versterken en ook te verrijken met hun kennis, energie en initiatieven”, zei de president.  Ori die nu minister is op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft volgens het staatshoofd de deskundigheid op het gebied van wetenschap al gedemonstreerd onder meer in onderzoek, publicaties, doceren en coachen van vele studenten.

“Hij heeft ook de instructie gekregen om zich te richten op de meest urgente issues binnen het onderwijsveld en ook speciale aandacht te besteden aan de noden in het binnenland en andere niet urbane gebieden”, zegt de president.

Minister Dasai gaat de uitdaging aan op het departement van Ruimtelijke Ordening en Milieu. President Santokhi: “Hij komt met tien jaar ervaring uit het bedrijfsleven. Hij heeft ook ervaring om te werken tussen én met gemeenschappen en hij neemt de attitude mee van zijn academische carrière.”

Santokhi verwacht dat minister Dasai bijzondere leiding zal geven aan het beleid ter zake klimaatverandering, de impact en mogelijkheden van carbon credit, ruimtelijke ordening en alle aspecten die te maken hebben met carbonfinanciering.

“Als regering zijn we blij met hun komst en we verwachten ook van hun dat ze een substantiële bijdrage zullen leveren aan het versterken van het regeerteam, maar ook beleid gaan voeren naar de samenleving en een bijdrage gaan leveren om het land te helpen ontwikkelen.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: "Regering versterkt met komst nieuwe ministers"