woensdag 7 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi: “Regering heeft op vele gebieden licht gebracht”

lees ook ...

Gemengd team voert roadblocks en snelheidscontroles uit op I...

Van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni 2023 heeft een gemengd team van Regio Midden intensieve surveillances uitgevoerd op de Indira Gandhiweg. Tijdens deze operatie werden roadblocks en snelheid...

De regering heeft op vele gebieden licht gebracht. Het is de regering gelukt om in anderhalf jaar tijd orde te brengen in het financiële huishouden. Dit zei president Chandrikapersad Santokhi in zijn kerstboodschap. “We zijn in de kerstperiode en op 25 december herdenken en vieren wij de geboorte van Jezus Christus. Een dag, die wordt gevierd, door mensen met verschillende geloofsovertuigingen, maar in het bijzonder de christenen.”

Een dag, die ons bij elkaar brengt, maar ook dit jaar gaat het samenzijn beperkt zijn, door de Covid-19-pandemie. De Covid-19-pandemie heeft gemaakt, dat we ook dit jaar, de warme brasa’s helaas achterwege moeten laten. Dit legt zeker een domper op de viering van kerst. “En toch is er licht, dat ook kerst symboliseert. Sta op en schitter, je licht is gekomen, over jou schijnt de luister van de Heer,” aldus Jesaja 60, vers 1.

Op veel gebieden, heeft deze regering, het licht naar u toe gebracht. Beseft u, dat wij op eigen kracht, schulden aan het afbetalen zijn? Op financieel- economisch gebied, hebben we als regering, licht gebracht met de IMF-deal, die na lang onderhandelen, eindelijk doorheen is, en dat zal een enorme verlichting brengen voor onze economie en gemeenschap.

Zware offers
Om deze verlichting te brengen, is het afgelopen jaar, voor ons land, een jaar met veel uitdagingen geweest. Een jaar, waarin wij allen op onze eigen wijze, veel offers hebben moeten brengen, zware offers, om het hoofd boven water te houden, maar bovenal, om een bijdrage te leveren aan het herstel van de economie.

De president bedankt de gemeenschap voor deze zware offers. “Samen hebben wij hard gewerkt en de vruchten gaan we ook samen plukken. Als uw president, dank ik u ten zeerste, niet alleen voor de offers, maar ook voor het volhouden, voor het geloof in mij, en kijkt u vandaag naar de koers. Dat zegt al genoeg. En daarom is 2021, ook een jaar geweest van solidariteit en verbondenheid. Ik heb gezien, dat wij als Surinamers, elkaar weten te vinden, op momenten, waarop de roep naar solidariteit groot wordt. Saamhorigheid en verbonden zijn, met elkaar, zijn voor ons kernwaarden, die in onze samenleving de drijvende kracht vormen, om gezamenlijk, dit prachtige land verder te ontwikkelen,” zei de president.

Volgens Santokhi beseft de regering dat er meer verlichting moet komen. “En met God aan onze kant, die ons geleid heeft door deze zware periode, is er nog meer licht in zicht, in het komende jaar. Maar, om het beter te hebben, moesten we dit jaar, door een diep dal. Dat is ook wat de Bijbel ons leert. Er is hoop! De beproeving, waarmee we te maken hebben, zullen we te boven komen, dat weet ik zeker,” vervolgde hij zijn boodschap.

Geen ruimte voor bitterheid
Voor bitterheid, racisme en haat, is er geen plaats. Wij als mens, hebben invloed op ons toekomstig lot, laten wij daarom met kerst, bewust worden van ons zijn, en van de solidariteit jegens elkaar. Daarom, bid ik elke maandag, op mijn kabinet, tezamen met een groep geestelijke leiders van verschillende gemeentes, voor kracht van de Here, om ons te steunen in onze werkzaamheden en, dat de Here ons mag leiden, op ons pad naar structurele en duurzame ontwikkeling van ons geliefd Suriname.

Hij zei ook dat er merkbare resultaten zijn geboekt op nationaal en internationaal niveau. “We bereiken grotere hoogtes, maar, we zijn nog niet waar we moeten zijn. We zijn wel op het juiste pad. Samen groeien we, om steeds groter uit te pakken. Wij Surinamers zijn er niet op aard, om tegenover elkaar te staan. Daarvoor heeft God ons niet gestuurd op aarde.”

Volgens Santokhi kunnen meningsverschillen zijn, maar als het erop aankomt zijn wij één. De verschillen, vormen juist onze kracht. “Samen, makandra, daar gaat het bij ons om. Zodat, we iedere Surinamer, de garantie kunnen geven, dat dit prachtig land, weer een land zal zijn van bloei, van vrede, van veiligheid, van vreugde…..a bromtyi dyari samenleving.”

Het staatshoofd zei verder ook begrip te hebben voor alle boosheid, omdat hij weet dat de offers zwaar geweest zijn, voor de één zwaarder dan de andere. “Maar houdt u vast aan het positieve. Er schijnt al licht, veel licht, over onze donkere en zware dagen,” zei Santokhi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: “Regering heeft op vele gebieden licht gebracht”