donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi prijst versterkte relaties met China tijdens afscheidsceremonie

lees ook ...

Versterking van defensiesamenwerking tussen Nederland en Sur...

Staatssecretaris van Defensie Gijs Tuinman en minister van Defensie Krishna Mathoera kwamen vanochtend bijeen in Den Haag voor een kennismakingsgesprek. Tijdens deze ontmoeting werd uitgebre...

President Chandrikapersad Santokhi heeft als blijk van waardering en dank de scheidende ambassadeur Han Jing van de Volksrepubliek China in Suriname, gedecoreerd voor zijn bijzondere verdiensten. De diplomaat is benoemd tot Grootofficier in de Ere-Orde van de Palm. Bij de plechtigheid op 4 juli in het presidentieel paleis waren parlementsvoorzitter Marinus Bee, leden van de Raad van Ministers, departementsdirecteuren en functionarissen van de Chinese ambassade aanwezig.

In zijn toespraak sprak president Santokhi erkenning uit aan de scheidende diplomaat en memoreerde enkele van zijn verdiensten. De ambtstermijn van ambassadeur Jing begon op 23 augustus 2021 met de presentatie van zijn geloofsbrieven. In de afgelopen jaren zijn de historische betrekkingen tussen Suriname en China sterk aangehaald en versterkt.

Enkele hoogtepunten waren de bijzondere herdenking van 160 jaar Chinese immigratie in Suriname en het succesvolle staatsbezoek van president Santokhi aan de Volksrepubliek China in april van dit jaar. Het strategische, coöperatieve partnerschap tussen de twee landen is middels dit staatsbezoek verstevigd. Ambassadeur Jing heeft hieraan een aanzienlijke bijdrage geleverd.

De president zei dat het portfolio van samenwerkingsprojecten gevarieerd en uitgebreid is en sprak zijn waardering uit voor de inspanningen van de Chinese ambassadeur in de afgelopen tijd in Suriname. “De implementatie van de gezamenlijke projecten zal de nationale doelstellingen van Suriname ondersteunen,” aldus de president. In zijn dankwoord sprak ambassadeur Han Jing zijn erkentelijkheid uit voor de Surinaamse onderscheiding en zei zeer vereerd te zijn.

De ambassadeur gaf aan dat de erkenning niet alleen een waardering is naar zijn persoon. “Het is ook een waardering naar het werk van het personeel op de Chinese ambassade in Paramaribo en de relatie van de twee landen als geheel.”

De diplomaat beklemtoonde de diepgewortelde relatie tussen Suriname en China en gaf aan ervan verzekerd te zijn dat deze zich verder zal verdiepen en versterken na het succesvolle staatsbezoek. Hij stond ook stil bij de gemeenschapsrelaties tussen Surinamers en Chinezen en sprak dank uit aan de Surinaamse overheid voor de onwankelbare steun in “het One-China-principe.” President Santokhi wenste ambassadeur Jing goede gezondheid en succes toe in zijn toekomstige inspanningen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi prijst versterkte relaties met China tijdens afscheidsceremonie