woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi prijst nieuwbouw Mr. Huber Stichting in Tamanredjo

lees ook ...

Vuilophalers geven de regering twee weken om zaken op orde t...

Vuilophalers hebben er genoeg van om de regering voor te schieten. Zij hebben aangekondigd om per 22 juli te stoppen met de werkzaamheden als er niet wordt uitbetaald. De ondernemers hebben vanaf janu...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de officiële opening verricht van het nieuwe onderkomen van de dependance van de Mr. Huber Stichting in Tamanredjo, Commewijne. Het voormalige pand is volledig verbouwd en nu volledig rolstoelvriendelijk met een speeltuin. Tijdens de ceremonie waren onder andere minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), districtscommissaris Mohamedsafiek Radjab, donateurs, bestuur, personeel en bewoners van de stichting aanwezig.

President Santokhi toonde zijn tevredenheid over deze ontwikkeling in Tamanredjo. Hij benadrukte dat de Mr. Huber Stichting, opgericht op 25 oktober 1985, haar bestaansrecht heeft bewezen. Het was voor hem een grote eer om aanwezig te zijn om verschillende redenen. Hij prees met name het beleid van de stichting om niet alleen vanuit Paramaribo te opereren.

De president benadrukte dat de Mr. Huber Stichting een voorbeeld moet zijn voor andere organisaties, door de zorg dichter bij de mensen te brengen. Hij merkte op dat het leiderschap en het bestuur van de stichting hierop hebben ingespeeld door een nieuw huis te bouwen voor jongvolwassenen met meervoudige beperkingen.

President Santokhi en kinderen Mr Huberstichting. Foto: CDS

President Santokhi benadrukte het belang van decentralisatie van diensten, zoals opvang en hulpmiddelenvoorziening, en de rol van gemeenschapszin bij het uitvoeren van dergelijke projecten. Hij deed een oproep aan de gemeenschap om meer liefde, aandacht en zorg te geven aan de doelgroep. De president feliciteerde en bedankte iedereen die betrokken was bij het project en benadrukte het belang van een zorgvuldig gebruik van het nieuwe gebouw en de inventaris.

Stichtingsdirecteur Salima Jahangier en bestuursvoorzitter Reza Amirkhan uitte hun vreugde over het voltooien van de nieuwbouw na twee jaar hard werken. Ze waren blij dat dakloze jongvolwassenen nu een liefdevolle plek hebben. Directeur Jahangier gaf aan dat er behoefte is aan meer personeel om de doelgroep de nodige aandacht en begeleiding te geven.

Voorzitter Amirkhan benadrukte dat het project niet mogelijk was geweest zonder de steun van donateurs, zowel nationaal als internationaal. Het bestuur heeft nu plannen voor een rolstoelbank om hulpmiddelen beschikbaar te stellen aan de lokale gemeenschap, en er wordt ook gedacht aan de oprichting van een school voor mensen met een beperking.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi prijst nieuwbouw Mr. Huber Stichting in Tamanredjo