zaterdag 27 november 2021
25.4 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi krijgt Pravasi Bharthya Samman award van India

lees ook ...

President Santokhi: “Tripartiet akkoord mooi Srefidensi-cade...

Er is ruim twee maanden na de installatie van het Tripartiet Overleg, een Tripartiet Akkoord bereikt tussen de regering, de vakbeweging en het bedrijfsleven. Een dag voor 46 jaar staatkundige onafhank...

Gisteren ontving President Chandrikapersad Santokhi de Pravasi Bharatya Samman Award, uit handen van de Indiase ambassadeur. Deze prestigieuze award, werd aan hem  toegekend door de president van de Republiek India, Zijne Excellentie Ram Nath Kovind.

De Pravasi Bharatiya Samman Award is de hoogste onderscheiding die wordt toegekend aan een niet-ingezeten Indiër; een persoon van Indiase afkomst. “Als president van de Republiek Suriname, van Indiase afkomst, voel ik de diepe band tussen onze twee naties. Net als India, zijn ook wij een multicultureel land,” aldus de President.

De historische band met India, en de inspiratie, die is opgedaan met de geweldloosheidsfilosofie van de Grote Mahatma Gandhi, hebben geresulteerd in de formulering van een politieke filosofie in Suriname: The Fraternization Ideology.
Het is mede aan deze ideologie van verbroedering te danken, dat Suriname geen noemenswaardige raciale onrust heeft gekend.

De verbroederingsideologie werd uitgebreid naar het Harmoniemodel voor de Surinaamse samenleving. Het was een proces, van het leggen van de basisvoorwaarden, van het vormgeven van onze natie. Deze erfenis van onze voorouders uit India vereist, dat we eigenbelang vervangen door nationaal belang, zonder het belang van onszelf te minimaliseren. En dit landsbelang, is het huidige beleid van deze regering. Dit kabinet kijkt naar een toekomst, waar iedereen weer kan genieten van dit prachtige land.

“Als natie voelen we een sterke band met India en hoop ik in de nabije toekomst een nog nauwere samenwerking te hebben,” eindigt de President en zegt nogmaals dank voor de award.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi krijgt Pravasi Bharthya Samman award van India