vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi praat met TAS over ordening Media

lees ook ...

Voorbereidingsbijeenkomst ivm Agrarische beurs

Belanghebbenden uit de Agrarische Sector zijn op 22 maart jongstleden door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) uitgenodigd voor een voorbereidings bijeenkomst met betrekking tot de...

President Chandrikapersad Santokhi en de leiding van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS)spraken op dinsdag 3 augustus 2021 over de aanpak van de wildgroei bij televisiebedrijven en het instellen van een omroep of mediaraad.    President Santokhi wilde onder andere weten hoe de TAS ervoor staat op zowel beleids- als financieel gebied en wat de doelen en prioriteiten zijn voor de komende vijf jaren. 

Het staatshoofd wil expliciet een aantal punten nader uitgewerkt zien die binnen het werkgebied van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) liggen en waar de TAS een bijdrage aan kan leveren. De president wil een betere regulering in de radio- en televisiesector. Het staatshoofd vroeg zich vooral af waarom er zoveel televisiekanalen zijn en of er een overzicht is van al de televisiezenders. Hij vroeg ook hoe het toezicht op de verschillende stations plaatsvindt.

Volgens waarnemend directeur Wendy Jap-A-Joe van de TAS wordt er vaak geklaagd over de inhoud van programma’s die op de televisie verschijnen. Die zijn vaak genoeg niet geschikt, echter heeft de TAS niet die bevoegdheid om op te treden. Er kan slechts toezicht gehouden worden. Zij gaf aan dat mensen zich vaak vergissen in de taken van het orgaan. “Als het gaat om zaken die niet onder toezicht van TAS vallen, moet een omroep c.q. mediaraad zich daarover buigen. Ofschoon het niet de taak is van de TAS, wordt toch het voorwerk gedaan om tot een concept te komen van een staatsbesluit dat moet resulteren in het reguleren van de televisiebranche en het in het leven roepen van de omroep- c.q. mediaraad”, aldus Jap-A-Joe.

President Santokhi wil spoedig het uitgewerkte raamwerk om daadwerkelijk te komen tot regulering in de mediasector. In de meeting werd ook het belang van de wet Elektronische Communicatie aangegeven en zaken betreffende de telecommunicatievoorzieningen in Suriname. De regering is ingenomen met het goede werk van de TAS. Het staatshoofd vroeg het goede werk voort te zetten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi praat met TAS over ordening Media