zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi praat op Wereldwaterdag

lees ook ...

Surinaamse schrijver en psycholoog Julian With overleden

Julian With, de gerenommeerde Surinaamse schrijver, psycholoog en criticus, is op woensdag 19 juni op 69-jarige leeftijd overleden in Nederland. Een familielid bevestigde zijn over...

Het thema voor Wereld Waterdag is “Grondwater; maak het onzichtbare zichtbaar”. Vandaag 22 maart is het wereldwaterdag en wordt er vooral stilgestaan bij het belang van veilig en schoon drinkwater. President Chandrikapersad Santokhi bezocht de presentaties van de Meteorologische en de Waterloopkundige Dienst. 

President Santokhi gaf aan hoe belangrijk water is in het dagelijks leven voor een mens. Ook benadrukt hij dat het jammer is dat nog heel veel mensen niet beschikken over schoon en veilig drinkwater. Het staatshoofd is blij dat er studenten van het Natuurtechnisch Instituut (Natin) en het Polytechnic College Suriname (PTC) zijn die die aanwezig waren bij de presentaties en voor deze richting kiezen en zich willen inzetten voor waterbeheersing en watermanagement.

Suriname behoort tot de top 10 kwetsbare landen in de wereld als het gaat om de effecten van klimaatsverandering. De gevolgen hiervan zijn reeds zichtbaar als we kijken naar de hoge waterstanden bij gebieden die steeds onder water lopen. Ook het omgaan met het milieu op een onverantwoorde wijze zorgt voor vervuild water. Denk maar aan het veelvuldig gebruik van kwik en schadelijke stoffen van de goudsector in het binnenland.

President Santokhi zegt dat de bewustwording ons moet dwingen veilig en zuinig om te gaan met water. Er is volgens de president genoeg water aanwezig in de bodem van Suriname. De regeringsleider wil schoon water voor elke Surinamer. Hiervoor zullen er meer investeringen gepleegd moeten worden in deze sector. Middels het plaatsen van moderne technologie en meer waterzuiveringsinstallaties zal de regering schoon drinkwater kunnen garanderen voor een ieder.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi praat op Wereldwaterdag