vrijdag 5 maart 2021
25.6C
Paramaribo
1.1C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi praat met Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten

lees ook ...

Drinkwater voor Boslanti in het Matawaigebied

Het drinkwaterproject te Boslanti in het Matawaigebied dat in december is gestart verloopt goed. Minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen zegt dat de tweede fase van de werkzaamheden is ber...

Het Kabinet van de President van de Republiek Suriname heeft op 16 december een ontmoeting gehad met een afvaardiging van de Vereniging van Volle Evangelie- Pinkstergemeenten en Bedieningen in Suriname (VVEPS). Het gesprek vond plaats in het kader van de aangepaste COVID-19 maatregelen.

Het kabinet laat weten dat de regering het recht op het beleven van godsdienst of geloof, altijd zal respecteren en waarborgen. Het is echter een periode waarbij er drastische maatregelen getroffen worden door de regering, ter bescherming van de totale samenleving.

Het Kabinet van de President en de VVEPS gaven aan dat er werkbare oplossingen zijn, die nader beklonken zouden worden in een ontmoeting op vrijdag 18 december. Gisteren werd echter bekend gemaakt dat deze ontmoeting is afgelast vanwege het samenscholingsverbod van meer dan tien personen.

Het kabinet van de President zegt ervan op de hoogte te zijn, dat afzonderlijke delen van de gemeenschap de vrijheid hebben genomen om, gebruik makend van hun democratisch recht, een petitie aangaande dit onderwerp aan DNA hebben aangeboden.

De regering geeft aan dat zij ook aan deze groep de garantie geeft dat er middels dialoog een werkbare oplossing is gevonden die, zoals eerder gesteld, nader zal worden uitgewerkt. Het pad van dialoog kiezen is altijd de meest vruchtbare stap om op basis van wederzijds begrip en respect tot gezamenlijk gedragen oplossingen te geraken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi praat met Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten