zaterdag 13 april 2024
26.7 C
Paramaribo
15 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi praat met veiligheidsbonden

lees ook ...

Ministers benadrukken belang van gezonde leefstijl op Wereld...

Ter gelegenheid van World Health Day op zondag 7 april 2024, organiseerde het ministerie van Volksgezondheid samen met diverse partners een gezondheidsdag, dit jaar onder het thema "My Health, My Righ...

De veiligheidsbonden van Suriname, bestaande uit de bonden van het Korps Politie Suriname (KPS), Korps Brandweer Suriname (KBS), Korps Penitentiaire Ambtenaren(KPA) en Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS) hebben op 19 december jongstleden uitvoerig het economisch, sociaal en financieel beleid van de regering met President Santokhi besproken op het kabinet van de president.

Tijdens deze ontmoeting waren ook aanwezig, de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi en Korpschef Ruben Kensen. De president riep de vakbonden op om de regering te ondersteunen: “Laat het bloeden stoppen, laat de stijging van de koers stoppen, gezamenlijk kunnen we dit bewerkstelligen, om het beleid te helpen uitvoeren zijn ideeën en projectvoorstellen nodig”, gaf het staatshoofd aan.

Volgens bondsvoorzitter Max Breinburg van het KPA heeft de president aangegeven dat er genoeg geld beschikbaar is, alleen moet de regering zijn huiswerk maken. De korpsen ontberen kleding en uitrusting, transportmiddelen en financiële middelen. “De overheid moet hierin voorzien, het kan niet zolang blijven doorgaan door te stellen dat er geen geld is”, geeft Breinburg aan, “Er zijn een aantal toezeggingen gedaan naar ons toe en we kijken ernaar uit dat in elk geval die aanpassingen komen zodat wij als veiligheidsbonden het ietwat makkelijker zullen hebben”.

De bonden zijn gebundeld om zodoende collectief met de regering te kunnen communiceren. Zo kunnen zij dan ook met voorstellen komen waarmee zij de regering kunnen ondersteunen. Een van de voorstellen is het opzetten van een veiligheids academy welke kostenbesparend zal zijn voor de overheid. “Als vakorganisaties moeten zaken met een bepaalde vaart en effectiviteit worden uitgevoerd”, zegt de bondsvoorzitter, “er is zoveel geld beschikbaar dus kijken wij uit naar de daden”, aldus Breinburg.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi praat met veiligheidsbonden