vrijdag 29 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi praat met traditioneel gezag Pusugrunu

lees ook ...

Suriname overweegt langere schooltijden: experts en politici...

Tijdens een discussieavond georganiseerd door de Nationale Partij Suriname (NPS) genaamd "Verlengen schooltijden, zin of onzin" benadrukte voorzitter Gregory Rusland het belang van een nationale dialo...

President Chandrikapersad Santokhi is op dit moment in het Matawai-gebied in het ressort Boven-Saramacca. Het betreft een vervolgbezoek aan het dorp Pusugrunu en omstreken, waar hij in gesprek gaat met het traditioneel gezag om oplossingsmodellen te presenteren voor de problemen in het gebied, waar wateroverlast vele landbouwgronden van de bewoners onder water doet staan.

Het staatshoofd en enkele ministers, leden van het crisisteam Wateroverlast en andere betrokken personen, zetten de gesprekken met het traditioneel gezag voort. De president krijgt momenteel een rondleiding in verschillende dorpen in de omgeving van Pusugrunu. Hij heeft intussen de dorpen Boslanti, Pniël en Vertrouw aangedaan. Het ligt in de bedoeling om ook andere dorpen aan te doen. Er wordt morgen een krutu belegd waar alle traditionele leiders van het gebied bij elkaar komen om met de regeringsdelegatie te vergaderen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi praat met traditioneel gezag Pusugrunu