zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi praat met Bushouders

lees ook ...

Op weg naar E-waste Management

De groeiende hoeveelheid elektronisch afval, waaronder mobiele telefoons, laptops, televisies, koelkasten en elektrisch speelgoed, vormen een grote bedreiging voor het milieu en de menselijke gezondhe...

Door tussenkomst van assembleelid Sham Binda, heeft president Chandrikapersad Santokhi de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO), op 28 april 2021 op het kabinet ontvangen voor een gesprek alwaar PLO-voorzitter John Mahadew, nijpende vraagstukken uit de praktijk presenteerde aan de regeringsleider. De PLO deed ook voorstellen  voor het verbeteren van het openbaar vervoer.

Onderwerpen die breedvoerig zijn bediscussieerd waren onder ander, de verhoging van brandstof en de achterstallige uitbetaling van Covid-19-steun. Voorzitter Mahadew gaf aan dat er voor het eerst een president in dialoog is geweest met de PLO. Hij zei de regering zeer erkentelijk te zijn dat zij de problematiek rondom het openbaar vervoer vanuit het hoogste gezag wil aanpakken. De vervoersproblematiek met betrekking tot de bussen werd besproken. De president zei dat er een commissie in het leven zal worden geroepen die steeds in overleg zal moeten gaan met de particuliere bushouders organisaties.

President Santokhi is voorstander van een brede samenwerking tussen de publieke-en particuliere sector binnen het openbaar transportsysteem, herstructurering van het openbaar vervoer en verbetering van de dienstverlening. De President liet ook weten dat de regering niets verdient aan de government take maar juist inkomt met SRD 3 per liter brandstof en  SRD 120 miljoen subsidie per maand op gasoline en diesel.

De regeringsleider stelde voor dat de PLO op de korte termijn zal zitten met de ministers van TCT, Financien en Planning en Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J), welke laatste  de bushouders moet bijstaan in het proces van de aanvraag van covid-steun. Het subsidie vraagstuk is op de agenda van de regering en moet behandeld worden in de Raad van Ministers (RVM). Ook zal het introduceren van een geautomatiseerd betaalsysteem voor de bushouders, met de Bankiersvereniging en TCT bekeken worden.  President Santokhi heeft ook narukkelijk gezegd dat de PLO meer betrokkenheid zal krijgen in het formuleren van het nieuwe transportbeleid.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi praat met Bushouders