zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi pleit voor intensieve samenwerking met Argentinië

lees ook ...

President Chandrikapersad Santokhi staat achter een intensieve samenwerking met Argentinië. Tijdens de 213e herdenking van de Meirevolutie op  25 mei 2023 gaf het staatshoofd aan dat diplomatie een primair instrument is om bruggen tussen naties te bouwen. Hij benadrukte het belang van het koesteren van dit instrument dat naties verbindt, zelfs buiten geografische grenzen.

President Santokhi onderstreepte dat de betrekkingen tussen Suriname en Argentinië gebaseerd zijn op wederzijds respect. Hij verwelkomde de reactivering van de Argentijnse ambassade in Suriname en benadrukte de gedeelde waarden van beide landen, zoals democratie, goed bestuur, de rechtsstaat en eerbiediging van de mensenrechten.

Suriname heeft een dynamische samenwerkingsrelatie met Argentinië, dat de derde grootste economie van Latijns-Amerika is. Als belangrijke partner in de Zuid-Zuidsamenwerking speelt Argentinië een cruciale rol in de ontwikkeling van het Globale Zuiden.

President Santokhi benadrukte de identieke uitdagingen waarmee Latijns-Amerikaanse landen geconfronteerd worden op verschillende ontwikkelingsgebieden en pleitte voor technische samenwerking, het delen van best practices en wederzijdse partnerschappen.

De president toonde waardering voor de bestaande samenwerking tussen beide landen en sprak de wens uit naar een nog intensievere coöperatie. Hij benadrukte tevens het belang van regionale samenwerking tussen Suriname en Argentinië.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi pleit voor intensieve samenwerking met Argentinië