zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi plant tamarindeboom op Dag van de Aarde

lees ook ...

SVJ bestuur afgetreden, interim team samengesteld

Nadat voorzitter Vishmohani Thomas, van de Surinaamse Vereniging van Journalisten,(SVJ) is afgetreden wegens prive redenen, heeft het verdere bestuur ook hun functie ter beschikking gesteld  Zo moet h...

Ter gelegenheid van de Dag van de Aarde heeft president Chandrikapersad Santokhi van Suriname een symbolische daad verricht door deel te nemen aan een boomplantactie georganiseerd door de Boy Scouts van Suriname. De president, tevens Chief Scout, plantte een tamarindeboom langs het Onafhankelijkheidsplein op 22 april. De boom vervangt een oude tamarindeboom die recentelijk was omgevallen.

In zijn toespraak benadrukte president Santokhi het belang van deze actie als een stap naar een duurzamere toekomst. Hij beklemtoonde de ernstige bedreigingen waar onze planeet mee te kampen heeft als gevolg van klimaatverandering, veroorzaakt door menselijk handelen. Santokhi riep op tot een verhoging van beplantingsinspanningen, het reduceren van uitstoot en het streven naar harmonie in al onze handelingen.

Romeo Puljhun, waarnemend Hoofdkwartier-commissaris van de Boy Scouts, benadrukte het belang van deze dag wereldwijd. Hij wees op de positieve bijdrage van bomen aan de natuur en riep op tot een betere zorg voor onze planeet.

Indersing Gangadisoensingh, directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer, kondigde aan dat het directoraat binnenkort zal beginnen met een megaproject om binnen 5 jaar landelijk 1 miljoen bomen te planten. Hij riep op tot bewustwording over het belang van beplanting en onderhoud van bomen.

De president verwelkomde deze initiatieven en drong aan op samenwerking tussen verschillende organisaties om meer resultaten te boeken. Hij deed ook een beroep op de samenleving om hun verantwoordelijkheid te nemen in het beschermen van de planeet aarde.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi plant tamarindeboom op Dag van de Aarde