zondag 26 maart 2023
27.2 C
Paramaribo
7.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi plant fruit en groenten op zijn verjaardag

lees ook ...

RGD physicians won’t work weekend or afternoon outpati...

The Association of Regional Health Service Physicians has decided to stop hosting afternoon clinics as of today. Moreover, there will be no weekend service. Doctors will only be accessible by phone in...

President Chandrikpersad Santokhi, heeft op zijn geboortedag, in samenwerking met de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM), en groenten en fruit geplant op verschillende plekken. Het project werd geïnitieerd door de echtgenote van de President.

Het ligt in de bedoeling om dit project verder uit te breiden naar 6400 plantjes en dan naar 64.000. De achterliggende gedachte hiervan is om het planten bij de mensen te promoten, zodat ze gezond eten, geld kunnen besparen en de voedselzekerheid gegarandeerd blijft.

Het Prani Yu Dyari-project is bedoeld om het planten onder de samenleving te stimuleren. Het gaat er in het bijzonder om dat kinderen van jongs af aan hun eigen groenten en gewassen leren verbouwen. Het startsein voor het project is gegeven op het erf van mevrouw Anita Asontoe.

Bewoners van de Grensweg en de Irma Altenbergweg en omgeving zijn voorzien van plantjes. Er zijn op 64 percelen plantjes in de grond gestopt, waarna de gezinnen een levensmiddelenpakket van de jarige president in ontvangst mochten nemen.“Hierna zijn de scholen aan de beurt”, deelt presidentsvrouw Santokhi-Seenacherry mee. Zij heeft samen met het staatshoofd en de bewindslieden actief deelgenomen aan het beplanten.

Het ministerie van LVV heeft op speciaal verzoek van het staatshoofd gezorgd voor Ma’afala broodvrucht- alsook kastanje-, bananen-, cassave-, peper-, bitawiri- en tajerbladplantjes. Er is gekozen voor de Ma’afala omdat het een dwergras is die na twee jaar al vrucht draagt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi plant fruit en groenten op zijn verjaardag