zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi: Parastatalen bedrijven moeten winstgevend worden

lees ook ...

Geldsmokkelaar op Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden

Luchthavenautoriteiten hebben onlangs de 39-jarige reiziger Gilberto D. voor overtreding van de Deviezenwet op de J.A. Pengel internationale luchthaven aangehouden. Hij stond op het punt stond af te r...

De regering heeft eergisteren onder leiding van President Santokhi gebrainstormd over het ambtenarenapparaat en de parastatale bedrijven. President Santokhi zegt dat de regering, Suriname zo snel mogelijk uit de preciate situatie wil halen.

Het Staatshoofd geeft aan een marathon aan meetings te hebben gehouden met onder andere de Surinaamse Waterleiding Maatschappij(SWM), Stichting Bosbeheer en Bostoezicht(SBB) en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij(SLM) en dat de andere parastatalen de komende dagen volgen.

“Ik wil dat deze bedrijven winstgevend worden”, zegt president Santokhi. Daarom is besloten om samen met de regering extra tijd en energie te stoppen in het gezond maken van deze bedrijven. “Alle Natuurlijke Hulpbronnen behouden aan het volk”, geeft de President aan. “Alle inkomsten moeten terugvloeien naar het volk”

De President zei gisteren een vervolgmeeting gehad te hebben met de directie en Raad van Commissarissen van de SWM. Er is gesproken over de drinkwatervoorziening van Marowijne en Commewijne die prioriteit geniet.

Naar zeggen van het Staatshoofd moet ook de organisatiestructuur van de SWM nader bekeken worden, waarvoor de hulp van buitenlandse deskundigen is ingeroepen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi: Parastatalen bedrijven moeten winstgevend worden