maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi overhandigt starterspakketten aan SAO-cursisten

lees ook ...

Vier belastingambtenaren bekronen studie met diploma junior ...

Op dinsdag 28 februari 2024 ontvingen vier belastingambtenaren hun diploma als junior controleambtenaar, na succesvolle afronding van een uitgebreid opleidingsprogramma. Dit programma omvatte grondige...

Personen uit het district Wanica die hebben deelgenomen aan trainingen van de Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO) hebben een starterspakket ontvangen van president Chandrikapersad Santokhi. Deze cursisten hebben eerder de trainingen gas-, water- en sanitaire voorziening (GaWaSa) en Textiele Werkvormen met succes afgerond. De president heeft in zijn toespraak benadrukt dat praktijkgerichte trainingen van cruciaal belang zijn.

De trainingen zijn onderdeel van het Basic Needs Trust Fund (BNTF)-9 project: “Van grassroot tot ondernemer en het om-, her- en bijscholen van werklozen & werkzamen.” Het project wordt gefinancierd door de Caribbean Development Bank (CDB) en heeft als doel het versterken en/of bijbrengen van de nodige “hard skills en soft skills” van voornamelijk werkloze jeugdigen teneinde hun kansen voor het vinden van een baan te vergroten, hetzij als klein ondernemer of als werknemer.

“Deze regering denkt altijd in termen van structurele en duurzame oplossingen, en dit is één van de resultaten. Het geven van trainingen die gericht zijn op de praktijk”, zei het staatshoofd. De regeringsleider gaf aan dat het enorm belangrijk is om te investeren in werkgelegenheid door mensen mogelijkheden aan te reiken.

AW&J-minister Steven Mac Andrew deelt dezelfde visie als het staatshoofd. De bewindsman onderstreept dat het beleid van zijn departement de komende periode ook erop gericht zal zijn om het niveau van de SAO-opleidingen op te krikken. “Ook een stukje modernisering zal moeten plaatsvinden bij het opleidingsinstituut. Modernisering van de apparatuur, zodat personen die daarnaar toe gaan voor vakopleidingen bekendgemaakt worden met de laatste technologie,” stelt Mac Andrew.

De geslaagden van de training GaWaSa zijn nu in staat installatiewerkzaamheden te verrichten. Zij kunnen onder andere drinkwaterleidingen op een correcte wijze en op maat monteren. Ook hebben zij de basisvaardigheden aangeleerd die centraal staan in de GaWaSa-techniek en de juiste voorschriften in acht nemen qua veiligheid en milieu. Bij de training Textiele Werkvormen hebben de geslaagden vaardigheden aangeleerd om eenvoudige dames- en herenkleding te vervaardigen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi overhandigt starterspakketten aan SAO-cursisten