Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi over het terugbrengen van de koopkracht

Geplaatst

op

Taki

In een voorproefje van Het programma ‘Krin Taki’  gisteravond gaf President Santokhi aan dat de Koopkracht van de Surinaamse Dollar die sterk was gedaald tijdens de vorige regeerperiode, teruggebracht moet worden naar acceptabel niveau. De regering heeft aan de Vereniging van Economisten de cijfers gepresenteerd die aangeven hoe Suriname er nu precies voor staat. Op 18 september aanstaande zal de regering deze cijfers officieel aan de Nationale Assemblee presenteren.

De waarde van onze SRD kan alleen teruggebracht worden met een pakket aan maatregelen die de regering de komende maanden gaat implementeren, zei President Santokhi. ’’Wij zullen structurele, nationale en internationale maatregelen moeten treffen om de economie weer op poten te krijgen’’, gaf hij verder aan. Om investeerders aan te trekken zal de Investeringswet wet aangepast worden, de Investeringsfonds Wet ge-update worden, en de Form Direct Investment Agency Unit geïnstalleerd worden die er voorheen al was onder de naam Investsur. “Dit zijn de pijlers om investeerders aan te trekken.” De President zegt dat Agrarische sector gauw aangepakt gaat worden omdat wij daarmee snel kunnen exporteren en werkgelegenheid kunnen creëren. –  culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
stanley westerborg
maandag 7 september 2020 12:06

En juist met het oog op de bizarre omstandigheden in het land is het van het allergrootste belang dat er een regering aanzit die in elk opzicht vertrouwen en geloofwaardigheid moet uitstralen, met een zekere rust onder de bevolking als afstraling. Maar wanneer reeds na korte tijd na het intreden van een ander regime ernstige twijfels rijzen omtrent de integriteit en betrouwbaarheid van bestuurders, dan wordt schouderophalend voorbij gegaan aan mooie voornemens. Dan kan geen sympathie en ondersteuning verwacht worden. Respect genieten van anderen is een verdienste.

stanley westerborg
zondag 13 september 2020 11:37

Dit is uw taak, president. Nu komt het aan op daden, en geen woorden meer.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen