zaterdag 2 maart 2024
31 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi oriënteert zich in onder water gelopen binnenland

lees ook ...

ECD kondigt strengere handhaving aan na bijeenkomst met onde...

De Economische Controledienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft aangekondigd haar activiteiten op te voeren en intensiever te handh...

President Chandrikapersad Santokhi is ondanks de minder goede weersomstandigheden zondag toch afgereisd naar het binnenland. Eerder werd het vliegen echter afgeraden. Het staatshoofd vertrok van vliegveld Zorg en Hoop om zich zelf te gaan oriënteren in de onder water gelopen gebieden.

Het staatshoofd is samen met kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) rond 14:00 uur (lokale tijd) opgestegen. De president brengt een oriëntatiebezoek aan verschillende dorpen die getroffen zijn door wateroverlast. Het gaat om onder andere de gebieden Poesoegroenoe, Asidonhopo en Langatabiki.

Verder zal de president zich ook oriënteren op het stuwmeer en de daar omliggende gebieden. Al geruime tijd zijn deze gebieden onder water. Het NCCR heeft intussen noodhulppakketten gebracht voor de gezinnen.

Intussen kampen ook Nickerie en Saramacca met wateroverlast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi oriënteert zich in onder water gelopen binnenland