vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi oriënteert zich bij het BOG

lees ook ...

Suriname-Curaçao-Nederland toerisme potentie

Je ziet de rode draad, olie en gas zoals gevonden wordt voor de Surinaamse kust trekt hoog bezoek van onze voormalige koninkrijks partners. Eerst premier Rutte die geïnteresseerd is in olie exploratie...

President Chandrikapersad Santokhi heeft zich vanmorgen, 30 juni, persoonlijk georiënteerd bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) aan de Rode Kruislaan waar er in de vroege ochtend een brand heeft gewoed. Het bovenste gedeelte van het gebouw is helemaal verwoest. Het gaat onder andere om de ruimtes voor de exit screening en de swabunit. Het is intussen duidelijk geworden dat de brand bij de zekeringkast is ontstaan. 

De directeur van BOG, Radjes Ori, gaf aan dat de swabunit voorlopig is ondergebracht in het gebouw aan de overkant van het BOG. Er is ook met man en macht gewerkt om de meldkamer 178 weer bereikbaar te maken voor de samenleving, gaf directeur Ori aan. Verder stelde de directeur de gemeenschap gerust betreffende de vaccins. Ze zijn gespaard gebleven, dus de samenleving hoeft niet te vrezen. De vaccinatiecampagnes zullen normaal plaatsvinden.

President Santokhi gaf aan minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, die aanwezig was tijdens het oriëntatiebezoek, gevraagd te hebben om een crisisteam te installeren voor inventarisatie en wederopbouw. De president vroeg de vicepresident welke ministeries faciliteiten zouden kunnen bieden aan het personeel van BOG voor een langere periode. De president gaf verder aan dat er ook een beroep zal worden gedaan op de particuliere sector en het George Streepy stadion.

Het staatshoofd maakte ook van de gelegenheid gebruik, de minister van Volksgezondheid een hint te geven om, om de tafel te gaan zitten met de Inter-American Development Bank (IDB) voor het opzetten van een modern gebouw met veiligheidsvoorzieningen. Het gebouw van BOG was al in de planning voor renovatie door de IDB.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi oriënteert zich bij het BOG