zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi optimistisch overwinning huidige pandemieën

lees ook ...

Burgers kunnen zich nog online registreren voor babyvoeding

Personen kunnen zich alsnog online registreren voor babyvoeding, meldt het ministerie van Volksgezondheid. Dit is een tegemoetkoming voor ouders van baby’s die jonger zijn dan 1 jaar. Uit verschillend...

President Chan Santokhi heeft tijdens een virtuele conferentie georganiseerd door het World Forum for Ethics in Business met als thema: “Veranderende paradigma’s in een pandemische wereld: hoe kan ik vertrouwen herwinnen?” zijn visie gedeeld over de Surinaamse situatie. Hij heeft tijdens zijn betoog aangegeven dat alleen door samenwerking en solidariteit de huidige pandemieën te overwinnen zijn.

Ook ministers Krishna Mathoera van Defensie en Amar Ramadhin van Volksgezondheid hebben geparticipeerd aan de conferentie, met een kijkerspubliek via social media van twee miljoen kijkers verspreid over 100 landen.

De president startte zijn speech door aan te geven dat het een voortdurende globale campagne is om een eerlijke en gezonde wereld op te bouwen. Dit kan alleen door mensen bij elkaar te brengen en door samenwerking een betere, voorspoedige , veiligere en gezondere samenleving te bewerkstelligen.

Het staatshoofd haalde verder aan dat het de grootste drijfveer is van zijn regering om Suriname op te tillen, vanuit de neerwaartse spiraal van de economische crisis, armoede en de covid-19-pandemie. Ook benadrukte hij dat de Covid-19-vaccins wereldwijd beschikbaar moeten blijven voor ontwikkelingslanden en niet alleen voor de rijke landen.

Bij het ontwikkelen van een actieplan voor het elimineren van ongelijkheden met betrekking tot de gezondheidszorg is het belangrijk te letten op de culturele diversiteit van naties als Suriname. Bestaande ongelijkheden globaal en regionaal, mogen in het ‘Nieuwe Normaal’ geen scheiding en afstand brengen.

Voor Suriname is de focus tijdens de campagne: virusverspreiding beheersen en vaccineren. Een uitdaging daarbij is het beheersen van de misinformatie die vooral via social mediakanalen verspreid wordt. Deze ‘misinformatie pandemie’ moet ook aangepakt worden.

Het staatshoofd gaf verder aan dat de pandemie ook nieuwe kansen gecreëerd heeft op het gebied van: meer virtuele meetings in plaats van fysiek, sterkere families die samen bidden, gezondere levensstijlen aanhouden en vooral de invoering van afstandsonderwijs die nu de veiligste en logische oplossing is.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi optimistisch overwinning huidige pandemieën