donderdag 8 juni 2023
25.5 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi opent vijfde Foodbasket te Paradise

lees ook ...

JUSPOL voert vervolg driehoeksoverleg Guyanas

Minister van Justitie en Politie (JusPol) Kenneth Amoksi, had op 06 juni jongstleden een vervolggesprek met de ambassadeurs van Guyana Virjanand Depoo en van Frans-Guyana Nicolas de LaCoste betreffend...

President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens zijn werkbezoek aan Nickerie de vijfde Foodbasket geopend te Paradise in het district Nickerie. Het hoofddoel van het Foodbasketproject is om de menswaardigheid van burgers terug te brengen omdat zij met hun eigen geld zelf kunnen bepalen wat zij willen aanschaffen, tegen een minimaal bedrag.

Bovendien kan een Foodbaskethouder op de lange termijn een goed draaiende supermarkt eigenaar worden en zo bijdragen aan de ontwikkeling van de samenleving. De nadruk daarbij is op Surinaamse producten. Hiermee wordt de eigen productie verder versterkt.

De Foodbasket is geopend op het erf van Salikin Martodikromo, die lid is van het Visserscollectief. Hij brengt zoute vis aan de man en krijgt nu de gelegenheid om zijn producten ook aan te bieden via de Foodbasket. “Laten wij gezamenlijk lokale Surinaamse producten gebruiken en daarmee helpen aan het duurzaam verbeteren van de economie,” zei het staatshoofd.

Foodbasket is een innovatieve franchise die levensmiddelen via strategische posten in vooral volksbuurten distribueert.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi opent vijfde Foodbasket te Paradise