woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
3
(1)

President Santokhi opent praktijklokalen te Lelydorp

lees ook ...

President Santokhi: “Bloeddonors redden dagelijks leve...

Op Wereld Bloeddonordag wordt wereldwijd stilgestaan bij de waardevolle bijdrage van bloeddonors. Ook in Suriname tonen tal van vrijwilligers hun onbaatzuchtige liefde en solidariteit door bloed te do...

Na de succesvolle opening en ingebruikname van praktijklokalen op drie scholen in de districten Commewijne, Nickerie en Saramacca gaat het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) over tot de officiële ingebruikname van praktijklokalen op Praktijkcentrum Lelydorp in het district Wanica. Dit gebeurt dinsdag wanneer president Chandrikapersad Santokhi de officiële handeling zal verrichten in aanwezigheid van minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC).

Het MinOWC voert thans het Technical and Vocational Education and Training (TVET) project uit gefinancierd door de Islamic Development Bank (IsDB), met als doel verbetering en vernieuwing van het Lager Beroepsonderwijs (LBO).

Praktijkcentrum Lelydorp telt 225 leerlingen en 18 leerkrachten en is in 1976 opgericht. Het schoolcomplex wordt gedeeld met de Avond Middelbare Technische Opleidingen (AMTO), de Surinaamse Avond Technische School (SATS) en gedeeltelijk met LBO Kaykoesi. Op Praktijkcentrum Lelydorp zijn twee praktijklokalen bijgebouwd die bestemd zijn voor de richtingen Bouwkunde en Werktuigbouwkunde en drie gerenoveerd voor de praktijkvakken Elektrische Montage, Elektrische Meting en Lassen.

Deze praktijklokalen zijn voorzien van nieuwe geavanceerde machines en handgereedschappen. In het verlengde van dit project zullen ook de leerkrachten van het Beroepsonderwijs in de periode van juli tot en met augustus 2022 getraind worden in het gebruiken van de nieuwe machines en handgereedschappen.

Middels de implementatie van dit project wil de regering een gunstig klimaat creëren, waarbij het verwerven van vaardigheden en de inzetbaarheid van afgestudeerden van het Beroepsonderwijs wordt verbeterd.

De totale kosten voor de bouw en inrichting van de 39 praktijklokalen landelijk bedragen US$ 8.7 miljoen. Voor de bouwwerkzaamheden en aanschaf van de machines ten behoeve van Praktijkcentrum Lelydorp is er respectievelijk circa US$ 980.000 en circa US$ 772.000 besteed, wat neerkomt op een totale investering van circa US$ 1.752.000.

De bouw is gestart op 2 december 2020 en heeft 16 maanden geduurd. Het ministerie zal in de komende periode de ingebruikname van praktijklokalen op Praktijkcentrum Drambrandersgracht verwezenlijken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi opent praktijklokalen te Lelydorp