vrijdag 31 maart 2023
32 C
Paramaribo
10.3 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi opent ijsfabriek te Apoera

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

President Chandrikapersad Santokhi heeft zondag tijdens een werkbezoek aan Apoera in aanwezigheid van districtscommissaris Josta Lewis en de ministers Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Amar Ramadhin van Volksgezondheid de ijsfabriek geopend. Deze fabriek is geschonken door Japan met als doel de ontwikkeling van Apoera en omgeving te stimuleren.

De ijsfabriek beschikt over vijf machines, elk met een productiecapaciteit van 1000 kilo. De ijsfabriek is bedoeld om de fruitproductie en vooral de lokale visserij te ondersteunen en is daarom gelegen aan de rivier.

De bedoeling is om de gewassen op Apoera te verwerken, waarbij de ijsfabriek een belangrijke rol zal spelen. President Santokhi deed een oproep aan alle belanghebbenden om de ijsfabriek op een duurzame manier te exploiteren en er het maximale uit te halen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi opent ijsfabriek te Apoera