woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi opent gerenoveerde steiger in Groningen

lees ook ...

Plannen voor Cultuur Boulevard langs de Waterkant om toerism...

Het gedeelte langs de Waterkant, vanaf de Waag tot aan het gemaal van de Jodenbreestraat, wordt aangepakt. De bedoeling is om een kunst en cultuur boulevard van te maken met een eventcentrum, theater,...

President Chandrikapersad Santokhi heeft het district Saramacca bezocht om enkele lopende projecten te bekijken. Tijdens zijn bezoek werd ook de gerenoveerde steiger in Groningen, Saramacca, officieel in gebruik genomen. De districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, verwelkomde de president en andere gasten en benadrukte de historische betekenis van Groningen in de geschiedenis van Suriname.

Het plaatsje diende ooit als een militaire verdedigingslinie tegen aanvallen van weggevluchte slaven en speelde later een rol bij de opvang van Nederlandse kolonisten. De renovatie van de steiger en het theehuisje in Groningen is van groot belang voor de ontwikkeling van binnenlands toerisme.

De gerenoveerde steiger zal dienen als een veilige haven voor de riviervisserij, aangezien eerdere aanmeerlocaties bij hoogwater niet altijd toegankelijk waren. Ook zal het aangrenzende oud gebouw, dat vroeger diende als residentie van de districtscommissaris, worden gerenoveerd en omgevormd tot een museum, onder toezicht van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme.

Daarnaast is het districtscommissariaat momenteel in overleg met Staatsolie N.V. voor de aanleg van een nieuw zwembad met de naam ‘Piren’ in Groningen. Er zijn twee alternatieven uitgewerkt, waarbij besloten moet worden of er een compleet nieuw bad op een nieuwe locatie wordt gebouwd of dat het bestaande bad wordt gerenoveerd binnen een bepaald budget. Dit alles met als doel om Groningen, Saramacca aantrekkelijker te maken voor binnenlands toerisme.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi opent gerenoveerde steiger in Groningen