woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
5
(1)

President Santokhi opent gebouw Suriname Eye Center en bezoekt kinderafdeling AZP

lees ook ...

Talentontwikkeling bij basketbal academy

De Basketbal Academy Suriname (B’B’ Academy Suriname) is op zaterdag 13 augustus 2022 officieel geproclameerd en ging gepaard met een introductiedag en demonstratie training in de sporthal van het Mr....

President Chandrikapersad Santokhi was donderdag eregast in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het staatshoofd was aanwezig voor de ingebruikname van het nieuwe onderkomen van de Suriname Eye Center (SEC). Eerder dit jaar vond de oplevering plaats van de nieuwe CT-scan.

Het SEC-project is mede namens het ministerie van Financiën en Planning, de Kirpalani Stichting en Iamgold tot stand gekomen. Deze samenwerking tussen de publieke en private sector wordt door de president enorm toegejuicht en gestimuleerd, om gezamenlijk het land tot ontwikkeling te brengen.

President Santokhi, Gregory Rusland, minister Ramadhin en anderen in het nieuwe gebouw. Foto: Kabinet van de President

Er is in verband hiermee SRD 100 miljoen vrijgemaakt voor de aanpak van de gezondheidszorg en voor het upgraden van de spoedeisende hulp unit. Met de oplevering van dit project is de kwaliteit van de gezondheidszorg in Suriname voor de komende 20 jaren verbeterd en gegarandeerd. Er zijn al patiënten die komen uit Frans-Guyana en Guyana, waaruit blijkt dat het dus ook bijdraagt aan toerisme.
Een mijlpaal, welke het resultaat is van gedegen voorbereiding en hard werken.

Het staatshoofd bezocht ook de kinderafdeling, de Neonatale Intensive Care Unit en de Pediatric Intensive Care Unit en sprak de verpleegkundigen, artsen en specialisten moed toe. Hij heeft tevens de aanpak van de problemen besproken en bedankte hen voor hun inzet en doorzettingsvermogen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi opent gebouw Suriname Eye Center en bezoekt kinderafdeling AZP