donderdag 22 februari 2024
31.6 C
Paramaribo
12.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi opent derde groep praktijklokalen

lees ook ...

EU’s SAMAP-project stimuleert landbouwontwikkeling in ...

Latoya Williams, vertegenwoordiger van de Europese Unie (EU), overhandigde onlangs een geavanceerde tractor met werktuigen aan de Coöperatieve Vereniging Saamaka Wosu U.A in het Boven-Surinamegebied v...

President Chandrikapersad Santokhi opende gisteren, woensdag 29 juni, de 3e groep van praktijklokalen. In het district Saramacca zijn vier praktijklokalen van het LBO H.J. De Vries, officieel in gebruik genomen. Het staatshoofd heeft graag dat het onderwijssysteem van Suriname nu meer gericht wordt op beroepsonderwijs voor jongeren.

De regering Santokhi-Brunswijk geeft aan dat zij stapvoets verandering teweeg zal brengen in het systeem en zegt ook zich nimmer uit het veld te laten slaan. President Santokhi gaf tijdens zijn toespraak aan, dat onderwijs de basis is voor vooruitgang en duurzame ontwikkeling, zonder onderwijs ben je nergens.

Het staatshoofd heeft tijdens de opening van Suriname Energy Oil and Gas Summit (SEOGS) ook een beroep gedaan aan investeerders om te komen naar Suriname en deel uit te maken van de olie- en gas industrie. Al deze ondernemingen hebben arbeidskrachten nodig en veelal beroepsgericht.

Het staatshoofd is daarom van mening dat jongeren en het onderwijssysteem zich moeten focussen op het beroepsonderwijs, zodat de jongeren in de toekomst hun bijdrage kunnen leveren aan de verschillende productiesectoren op de nationale en internationale arbeidsmarkten en dat ze ook aansluiting kunnen vinden binnen de CARICOM.

Ook het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur blijft het beleid van deze regering uitdragen met de uitvoer van het Technical and Vocational Education and Training (TVET) project. President Santokhi bedankte een ieder die op welke wijze dan ook zijn bijdrage heeft geleverd aan het realiseren van dit project.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi opent derde groep praktijklokalen