dinsdag 16 april 2024
31 C
Paramaribo
5.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi opent Apravasi Nagar en benadrukt natievorming

lees ook ...

Leerkrachten binnenland kunnen niet naar hun post

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft ook deze keer niet voldaan aan betalingsverplichtingen. De vervoerders weigeren daarom hun diensten te verlenen. Leerkrachten die naar hun pos...

President Chandrikapersad Santokhi heeft de rol van eregast vervuld bij de opening van Apravasi Nagar, gelegen aan de Indira Gandhiweg in het district Wanica. Deze bijzondere locatie, tot stand gekomen door de samenwerking tussen de Sanatan Dharm Mahasabha en de Nationale Commissie Jubileumjaren, presenteert de geschiedenis en cultuur van de Hindoestanen in Suriname. Op 5 juni 2023 zal het 150 jaar geleden zijn dat de eerste contractarbeiders uit India voet aan Surinaamse grond zetten.

In zijn toespraak benadrukte het staatshoofd het belang van een gevoel van natievorming onder alle bevolkingsgroepen. Hij riep op tot investeringen in elkaar en in de toekomst, waarbij opbouw en creatie een gezamenlijke inspanning moeten zijn.

President Santokhi onderstreepte het belang van stilstaan bij 150 jaar Hindoestaanse Immigratie en het herdenken van de geschiedenis van de voorouders. Hij sprak over de ontberingen en uitdagingen die zij hebben doorstaan tijdens hun reis van India naar Suriname, maar ook over hoop, troost en moed.

De president benadrukte dat de Hindoestanen een bijzondere bijdrage leveren aan de multiculturele samenleving en een van de meest geïntegreerde groepen vormen. Hij prees de inspanningen van de Hindoestaanse gemeenschap in het bevorderen van economische, sociale en maatschappelijke vooruitgang voor toekomstige generaties.

Vicepresident Ronnie Brunswijk onderstreepte dezelfde boodschap in zijn toespraak, waarin hij de strijd en verdiensten van de Hindoestanen voor de opbouw, groei en ontwikkeling van Suriname benoemde. Beide regeringsfunctionarissen benadrukten het belang van collectieve inspanningen van alle Surinamers om het land verder te ontwikkelen, en wezen op de onaanvaardbaarheid van racisme en discriminatie in de multi-etnische samenleving van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi opent Apravasi Nagar en benadrukt natievorming