maandag 17 juni 2024
28 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi op werkbezoek bij de Minister van Financien

lees ook ...

Twintig jaar Wereldbloeddonordag

   De Nationale Bloedbank van het Surinaamse Rode Kruis viert vandaag de 20e verjaardag van Wereld Bloeddonordag. Het thema van dit jaar is: 20 years of celebrating giving: thank you blood donors!”...

President Chandrikapersad Santokhi startte op woensdag 05 januari  een serie werkbezoeken aan ministeries en instituten voor dit nieuwe jaar. Woensdag werd de President ontvangen door de minister van Financiën en Planning, Armand Achaibersing en diens directie, staf en adviseurs.

De bewindsman gaf de president een uitvoerig overzicht van het te voeren beleid in 2022, dat zich concentreert op: verder herstel van de economie en staatsfinanciën en de stimulering van de economie. Bij dit laatste kwamen onderwerpen aan de orde als verbetering van het ondernemersklimaat, modernisering van de investeringswet en financial inclusion (iedereen een bankrekening).

De nieuw aangetreden directeur van het Bureau voor de Staatsschuld, Malty Dwarkasing, presenteerde haar visie en beleidsplan voor dit instituut.  President Santokhi gaf het volgende aan: Wij komen uit een hele moeilijke fase van ingrijpende maatregelen, waar wij door heen moesten. Het was moeilijk voor de regering, het was moeilijker voor het volk. Toch, de belangrijkste steun die wij daarbij kregen, kwam niet van buitenlandse deskundigen en financiële instellingen, maar van ons volk.

“Dit jaar 2022, nu in januari, starten we met de volgende fase, de fase van uitvoering van al die andere plannen die zijn voorbereid, de plannen die uit de gemeenschap zijn gekomen,” sprak president Santokhi. Hij voegde verder eraan toe: “Wij moeten de dingen doen die wij het volk beloofd hebben. Ik wil niet met u praten over ‘human resources’. Ik wil met u praten over ‘human beings’, over al die eenvoudige mensen in de wijken, in stad, district en binnenland, die hun vertrouwen in ons hebben gesteld en met ons meebouwen aan een beter morgen.”

Aan het einde van het werkbezoek onderstreepte president Santokhi de waardering die de minister had uitgesproken voor de ambtenaren  dat zich onvermoeibaar blijft inzetten op de ministeries.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi op werkbezoek bij de Minister van Financien