vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi op werkbezoek bij de Minister van Financien

lees ook ...

Rekenkamer biedt jaarverslag aan parlementsvoorzitter

De Rekenkamer heeft conform haar wettelijke verplichtingen het jaarverslag over 2023 aangeboden aan de voorzitter van het parlement, Marinus Bee. De Rekenkamer is belast met de controle van het staats...

President Chandrikapersad Santokhi startte op woensdag 05 januariĀ  een serie werkbezoeken aan ministeries en instituten voor dit nieuwe jaar. Woensdag werd de President ontvangen door de minister van FinanciĆ«n en Planning, Armand Achaibersing en diens directie, staf en adviseurs.

De bewindsman gaf de president een uitvoerig overzicht van het te voeren beleid in 2022, dat zich concentreert op: verder herstel van de economie en staatsfinanciƫn en de stimulering van de economie. Bij dit laatste kwamen onderwerpen aan de orde als verbetering van het ondernemersklimaat, modernisering van de investeringswet en financial inclusion (iedereen een bankrekening).

De nieuw aangetreden directeur van het Bureau voor de Staatsschuld, Malty Dwarkasing, presenteerde haar visie en beleidsplan voor dit instituut.Ā  President Santokhi gaf het volgende aan: Wij komen uit een hele moeilijke fase van ingrijpende maatregelen, waar wij door heen moesten. Het was moeilijk voor de regering, het was moeilijker voor het volk. Toch, de belangrijkste steun die wij daarbij kregen, kwam niet van buitenlandse deskundigen en financiĆ«le instellingen, maar van ons volk.

ā€œDit jaar 2022, nu in januari, starten we met de volgende fase, de fase van uitvoering van al die andere plannen die zijn voorbereid, de plannen die uit de gemeenschap zijn gekomen,ā€ sprak president Santokhi. Hij voegde verder eraan toe: ā€œWij moeten de dingen doen die wij het volk beloofd hebben. Ik wil niet met u praten over ā€˜human resourcesā€™. Ik wil met u praten over ā€˜human beingsā€™, over al die eenvoudige mensen in de wijken, in stad, district en binnenland, die hun vertrouwen in ons hebben gesteld en met ons meebouwen aan een beter morgen.ā€

Aan het einde van het werkbezoek onderstreepte president Santokhi de waardering die de minister had uitgesproken voor de ambtenarenĀ  dat zich onvermoeibaar blijft inzetten op de ministeries.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws Ā»

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi op werkbezoek bij de Minister van Financien