woensdag 24 juli 2024
28 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname

lees ook ...

VIDS benadrukt belang van zelfbeschikking voor inheemse volk...

De eerste online sessie over zelfbeschikkingsrecht vindt vanmiddag om 17:00 uur plaats ter voorbereiding op het Nationaal Inheems Congres, dat op 7 augustus in het Lallarookh gebouw zal plaatsvinden. ...

President Chandrikapersad Santokhi was op donderdag 26 januari 2023 aanwezig bij een receptie van de Canadese missie in Suriname. Het staatshoofd gaf daarbij aan zeer ingenomen te zijn met de sterke samenwerking die bestaat tussen beide landen, die door de jaren heen verdiept en geïntensiveerd is.

President Santokhi benadrukte de voortdurende betrokkenheid en steun van Canada aan Suriname op diverse gebieden, namelijk gender gerelateerd geweld, klimaatverandering, gezondheid, technische assistentie, voedsel, cultuur, toerisme en het IMF-programma. “Ook met de recente olievondsten bereidt Suriname zich voor op verder kansen, voor zaken en investeringen, in de olie- en gassector tussen beide landen”, aldus het staatshoofd.

President Santokhi bedankte namens de regering van de Republiek Suriname de Canadese regering en kijkt uit naar het hoger tillen van de bestaande bilaterale samenwerking op alle niveaus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi op receptie Canadese missie in Suriname