maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt update over Antino-goudproject in Suriname

lees ook ...

President Santokhi nodigt Chinese bedrijven uit om te invest...

Dalian, een essentiële havenstad en economisch knooppunt van China aan de kust van de provincie Liaoning, verwelkomde de Surinaamse delegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi van 1...

De algemeen directeuren van Nana Resources N.V. en Founders Metals Inc., respectievelijk goudexploratiebedrijven uit Suriname en Canada, hebben op dinsdag 13 februari president Chandrikapersad Santokhi uitgebreid bijgepraat over de voortgang van het Antino-goudproject in het Zuidoosten van Suriname. De bijeenkomst, die plaatsvond op het Kabinet van de President, had tot doel de recente ontwikkelingen van het goudontginningsproject te bespreken en de samenwerking tussen de bedrijven en de overheid te versterken.

Tijdens de ontmoeting werd uitgebreid gesproken over de rol van de overheid bij het waarborgen van de veiligheid in de goudsector. President Santokhi ontving gedetailleerde informatie over de geschiedenis van het project, de werking van de goudindustrie, en zowel de technische als investeringsaspecten ervan. Daarnaast lichtten de bedrijven het huidige traject en de bijbehorende risico’s toe.

Michael Naarendorp van Nana Resources benadrukte: “We zijn nog maar op een klein gedeelte bezig, dus er liggen nog genoeg doelen voor ons. We zullen ook werken aan gebieden waar we risico’s zien. Deze risico’s willen we samen met alle partners aanpakken, zowel op de markt als met de lokale gemeenschap en andere betrokkenen.”

De hoogste leidinggevende van Nana Resources meldde dat het bedrijf de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt, wat gunstige resultaten heeft opgeleverd, welke aan president Santokhi zijn gepresenteerd. Nana Resources streeft er al geruime tijd naar om het Antino-project tot een van de drie grootste goudvelden van Suriname te maken en ontwikkelt het project nu verder in samenwerking met Founders Metals Inc.

Volgens de bedrijven biedt het gebied van de goudvoorkomens interessante mogelijkheden, niet alleen voor specifieke exploratieactiviteiten, maar ook voor het gehele Guyana-schild, wat enorme groeikansen voor het land met zich meebrengt. De regeringsleider is optimistisch over de inspanningen van de bedrijven om het project te ontwikkelen en zal het traject kritisch volgen en ondersteunen. Er zullen vervolggesprekken plaatsvinden om verdere samenwerking te bespreken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt update over Antino-goudproject in Suriname