zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt souvenirs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie

lees ook ...

Historische Jodensavanne in Suriname krijgt erkenning als We...

Tijdens de 45e vergadering van het World Heritage Committee is Suriname op de Werelderfgoedlijst geplaatst. Het besluit hierover was unaniem. Voorzitter van Stichting Jodensavanne, Harrold Sijlbing, u...

Op 4 juni 2023 heeft president Chandrikapersad Santokhi de eerste exemplaren van speciaal ontworpen souvenirs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie ontvangen op het Presidentieel Paleis. De souvenirs zijn gecreëerd door de Nationale Stichting Hindoestaanse Immigratie (NSHI).

President Santokhi benadrukte het belang van activiteiten die plaatsvinden in het kader van dit jubileum en die gericht zijn op de eenheid van de Surinaamse natie. Als nakomeling van immigranten is het staatshoofd verheugd met de herinneringsgeschenken. Hij benadrukte het bijzondere karakter van de aandacht die wordt besteed aan het behoud van taal, cultuur en religie.

Een van de ontvangen gedenkobjecten is een unieke postzegel, tot stand gekomen in samenwerking met Surpost. Hierbij hoort ook een cadeaukaart met uitleg over het ontwerp van de zegels. Een prominente afbeelding op de postzegel is die van een neemboom. Deze afbeelding is gebaseerd op de neemboom die in 1948 ter gelegenheid van 75 jaar Hindoestaanse Immigratie aan de waterkant werd geplant.

De neemboom is van groot belang in de hindoestaanse cultuur vanwege zijn medicinale eigenschappen. Helaas is de neemboom uit 1948 door gebrek aan onderhoud gestorven, maar ter ere van het jubileum is er een nieuwe neemboom geplant op dezelfde plek, aldus NSHI-voorzitter Farid Ketwaru.

Als herinnering aan het werk van de immigranten op de suikerplantages en in de suikerfabriek te Mariënburg heeft de NSHI ook een speciale giftbox ontworpen met miniatuurflesjes rum. Daarnaast is er een gedenkmunt geslagen, zowel in goud als in zilver. Een beperkt aantal van deze souvenirs zal beschikbaar zijn voor verzamelaars.

President Santokhi toonde zijn waardering voor de inspanningen van de NSHI en sprak zijn dank uit voor deze bijzondere souvenirs ter gelegenheid van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt souvenirs ter ere van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie