dinsdag 28 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
2.7 C
Amsterdam
5
(2)

President Santokhi respecteert besluit NPS

lees ook ...

Leerlingen OS Gijsbertusstraat bezoeken ministerie van LVV v...

Leerlingen van het zesde leerjaar van de openbare school Gijsbertusstraat hebben een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) voor een agrarische tocht. Onder deskun...

Het uittreden van de Nationale Partij Suriname (NPS) uit de regeercoalitie wordt in goede banen geleid. Intussen heeft president Chandrikapersad Santokhi NPS-voorzitter, Gregory Rusland, ontvangen. De president heeft op 15 februari 2023 kennisgenomen van de beslissing van de NPS om de samenwerking in coalitieverband te beëindigen.

Santokhi heeft in dit verband een onderhoud gehad met de coalitieleiders, de leiding van het parlement en de NPS-top. De coalitie betreurt het uittreden van de NPS, maar respecteert het besluit. Het is niet ongebruikelijk dat gedurende een regeerperiode partners de coalitie om hun moverende redenen verlaten.

De regering en de coalitie zullen in goed overleg deze aanpassing in goede banen leiden. President Santokhi spreekt zijn waardering uit voor de jarenlange samenwerking die er altijd is geweest met de NPS. De coalitiepartijen gaan ervan uit dat deze stap niet in de weg staat van een verdere constructieve samenwerking.

Het regeringsbeleid, inclusief de behandeling van de Staatsbegroting 2023 en andere wetsproducten worden in de komende periode voortgezet. De president rekent daarbij, in landsbelang, op de medewerking van elke Surinamer en vertegenwoordiging in De Nationale Assemblee.

Voor de regering zijn het vinden van oplossingen voor de financieel-economische en sociaal-maatschappelijke problemen van het land en de bevolking cruciaal. De komende dagen zal het staatshoofd overleg voeren met alle relevante politieke en maatschappelijke actoren over de ontstane situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi respecteert besluit NPS