maandag 26 februari 2024
29 C
Paramaribo
5.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt Nederlandse vicepremier

lees ook ...

In de Rechtbank: President Chan vs ondernemer Gerard; Verbod...

Gisteren, woensdag 21 februari, was de rechtszaak in de Rechtbank van Rotterdam, over het veel besproken boek van Gerard van den Bergh, Zaken doen in Suriname, Corruptie op het hoogste niveau. Het boe...

President Santokhi heeft vrijdag de Nederlandse eerste vicepremier en minister van Financiën, Sigrid Kaag, ontvangen op het Kabinet van de President. De Nederlandse bewindsvrouw leidt een delegatie die de Surinaamse regering omstandig zal informeren over het traject van excuses voor het slavernijverleden door Nederland.

Het staatshoofd heeft eerder stakeholders ontvangen om een nationale standpunt in te nemen. Santokhi begrijpt de ophef die is ontstaan door de datum van 19 december die via de media bekend is geworden. Het aanbieden van excuses wordt toegejuicht door de regering, maar er moet gekeken worden naar het totale programma.

Het gaat om een holistische benadering waarbij er geen spanningen moeten ontstaan tussen diverse bevolkingsgroepen. Hij vindt overleg hierbij van groot belang. Ook de Caricom is zeer geïnteresseerd in deze kwestie, die onlangs in Barbados ook aan de orde kwam.

Na het gesprek met Kaag zal Santokhi als voorzitter van de Caricom, de regionale staatshoofden ook informeren over de inzichten van de regering en die van Nederland.

Naast de komst de vicepremier tevens minister van Financiën is ook haar collega Franc Weerwind van Rechtsbescherming op werkbezoek. Over de komst van Weerwind is de president al vier weken geleden door minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie geïnformeerd.

Minister Amoksi heeft eerder in De Nationale Assemblee meegedeeld dat zijn Nederlandse collega een tegenbezoek brengt. Het aanbieden van excuses is niet aan de orde gekomen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt Nederlandse vicepremier