donderdag 22 februari 2024
29 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt Nederlandse en Caribische douanediensten

lees ook ...

LAMAT keert terug naar Suriname voor tweede medische missie

Het medische hulpteam van de Lesser Antilles Medical Assistance Team (LAMAT), bestaande uit Amerikaanse chirurgische en tandheelkundige experts en ondersteunend personeel, keert terug naar Suriname vo...

Vertegenwoordigers van de Nederlandse douane en de douanediensten van de ABC-eilanden hebben president Chandrikapersad Santokhi bezocht tijdens zijn verblijf in Suriname voor de viering van de Internationale Douanedag op 26 januari en de daaropvolgende Internationale Douaneweek. Het beleefdheidsbezoek vond plaats op zondag 28 januari 2024 op het Kabinet van de President, waarbij ook functionarissen van de Surinaamse douane, minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning, en Robby Makka als voorzitter van het Diasporafonds en -Kapitaal aanwezig waren.

Claudia Toet, directeur van de Belastingdienst Caribisch Nederland, benadrukte het belang van het douanevak voor zowel de eilanden als andere landen. Ze onderstreepte de cruciale rol die de douane speelt als hoeksteen van de economie. “Als douanes niet innen, heeft dat directe gevolgen voor de ontwikkeling van landen, zowel sociaal als economisch,” aldus Toet. Ze benadrukte dat douaniers dagelijks klaarstaan voor hun taak, die gekenmerkt wordt door complexe procedures en regels die soms ondermijnd worden door betrokken partijen.

Toet uitte haar waardering voor het bezoek aan Suriname, waarbij de douanekorpsen elkaar beter leren kennen. “Elkaar kennen is essentieel, omdat dit hen in staat stelt gezamenlijk op te treden tegen criminele activiteiten en drugshandel. Maar het gaat niet alleen om het bestrijden van negatieve aspecten; er is ook veel waardevolle kennis aanwezig binnen de organisaties. Als zij samenwerken om deze kennis te bundelen, kunnen zij hun medewerkers verder ontwikkelen.”

President Santokhi toonde zich verheugd over het onderhoud met de vertegenwoordigers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt Nederlandse en Caribische douanediensten