donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt marinade-lijn van chef-kok Rechards

lees ook ...

Oproep tot scheiding ambtelijke en politieke zaken tijdens v...

Op 9 juli jongstleden werd de president geïnformeerd over de stand van zaken ten aanzien van de te houden algemene, vrije en geheime verkiezingen op 25 mei 2025. Functionarissen en deskundigen zijn bi...

De in Amsterdam, Nederland, woonachtige Surinaamse cuisinier, Patrick Rechards, heeft zijn marinade-lijn overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Hij had speciaal voor het staatshoofd een pakket van zijn marinade-lijn, waarmee er ook vegan gerechten bereid kunnen worden, meegenomen. Rechards wil met zijn culinaire kennis een toevoeging zijn voor de Surinaamse keuken.

Hij is oprichter tevens eigenaar van Patrick’s Catering en oefent het vak al ruim 30 jaren uit. Rechards – ook wel ambassadeur van de Surinaamse keuken in Europa genoemd – probeert overal waar hij komt de Surinaamse keuken bekendheid te geven. Hij heeft in het onderhoud met het staatshoofd zijn passie – koken en de Surinaamse keuken aanprijzen – dan ook onder woorden gebracht.

“Mijn doel is de Surinaamse keuken een betere plek geven in de wereld”, aldus de chef-kok. Hij is tot nu toe succesvol hierin: anderhalf jaar geleden nam Dubais wereldbekende luchtvaartmaatschappij, Emirates, namelijk een door Rechards geperfectioneerde masoesa moksi alesi op in haar boordmenu. De chef-kok streeft ernaar ook pom en roti erdoor te krijgen.

“Pom hebben ze nog niet geproefd, en roti vonden ze ook heerlijk. Ik ben bezig met ze, het is mijn doel.” Rechards merkt op dat de Surinaamse keuken een mengelmoes is van kookkunst uit verschillende continenten.

“De basis van de Suriname kookkunst komt van vijf grote keukens”, voegt hij eraan toe. De chef-kok geeft ook mee dat de Surinaamse keuken boven de Franse staat, maar dat wij ons daarvan niet bewust zijn. “We moeten meer gaan doen”, zegt Rechards.

Vanuit deze gedachte heeft hij een marinade-lijn ontwikkeld; één waarmee er ook vegan gerechten bereid kunnen worden. Hiervan heeft de chef-kok een pakket aan het staatshoofd overhandigd.

Het is overigens niet de eerste ontmoeting tussen Rechards en president Santokhi. De cuisinier heeft in 2021 Suriname ook mogen vertegenwoordigen op de Expo 2020 Dubai, waar hij ook gerechten heeft mogen bereiden voor de Surinaamse presidentiële delegatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt marinade-lijn van chef-kok Rechards