vrijdag 27 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt geloofsbrieven RR UNDP

lees ook ...

LVV verzorgt citrusteelt survey teach-in voor LVV voorlichte...

Het directoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (DLOAV) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een citrusteelt 'survey teach-in' verzorgd voor LVV-voorlichters...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking  nam op woendag 12 mei 2021 virtueel een kopie in ontvangst van de geloofsbrieven van Jairo Valverde Bermudez, de Resident Representative van de United Nations Development Programme, de UNDP. 

Minister Ramdin gaf aan dat de UNDP een gewaardeerde partner is voor Suriname en dat de samenwerking met dit VN-agentschap ondersteunend moet zijn voor de ontwikkeling van Suriname. Belangrijk is dat de economie op rails wordt gebracht en daartoe is er met het IMF een staff-level overeenkomst bereikt. In juni 2021 zal de extended Fund facility(verlengde financierings faciliteit) beschikbaar zijn voor Suriname en de verhoogde collaboratie en technische ondersteuning van de UNDP in het economisch herstel van Suriname wordt tegemoet gezien. Ook  wat betreft het beteugelen van COVID-19 in Suriname, wordt gerekend op de assistentie van de UNDP, voornamelijk gericht op het verminderen van de effecten.

De UNDP-vertegenwoordiger gaf aan dat deze organisatie zakelijke overeenkomsten heeft met de Wereld Bank, de IDB en de IsDB en dat indien er een link wordt gemaakt met de UNDP bijvoorbeeld bij het aangaan van een financiële overeenkomst, de UNDP technische hulp kan verlenen. De UNDP verleent ook assistentie op maat, op basis van de behoefte van het land.

Minister Ramdin accepteerde de geloofsbrieven van Valverde, welke een officiële basis geeft aan het functioneren van de Resident Representative van de UNDP voor Suriname. De bewindsman sloot af door aan te geven dat de Regering sterk verbonden is met het internationaal systeem en ook aan internationale samenwerking. In dat kader lichtte hij ook het vergrootte mandaat van het ministerie toe, waarbij Internationale Samenwerking instrumenteel is als het gaat om ontwikkelingsissues.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt geloofsbrieven RR UNDP