donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt geloofsbrieven nieuwe Franse ambassadeur

lees ook ...

Vp Brunswijk gevraagd om steun door landbouwers Saramacca en...

Kleine landbouwers uit de districten Coronie en Saramacca hebben gezamenlijk hun zorgen en behoeften geuit tijdens een ontmoeting met vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk op maandag 19 februari 2024. E...

De Franse Republiek heeft een nieuwe buitengewoon- en gevolmachtigd ambassadeur in Suriname. Nicolas de Bouillane de Lacoste heeft zijn geloofsbrieven overhandigd aan president Chandrikapersad Santokhi. Het staatshoofd wenste de diplomaat bij deze gelegenheid een succesvolle ambtstermijn toe en gaf aan de gezamenlijke initiatieven van Suriname en Frankrijk op verschillende gebieden toe te juichen om duurzame ontwikkeling te bevorderen, met name in het grensgebied.

Suriname en Frankrijk, hebben een fundamenteel en constructief partnerschap, met een speciale dimensie, aangezien beide landen een grens delen. “Ik kijk uit naar de officiële start van het onderhandelingsproces over de afwikkeling van deel 4 van de grens, zoals bepaald in artikel 5 van het Protocol betreffende de grens, ondertekend in maart 2021”, aldus president Santokhi.

Hij verwacht voor wat betreft de geherstructureerde River Council, dat de discussies tijdens deze bijeenkomsten meer actiegericht zullen zijn. Santokhi rekent op concrete samenwerkingsprogramma’s die uit de meetings zullen voortvloeien.

Het staatshoofd verwees daarbij naar de recente ondertekening van de technische overeenkomst, op 13 september 2022, voor de bouw van de nieuwe aanlegplaats in Albina.

Daarnaast sprak president Santokhi zijn waardering uit voor de Franse vertegenwoordiging in de raad van bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) tijdens de besprekingen. Het staatshoofd zei uit te kijken naar de Franse steun, aangezien er heronderhandeld zal worden met het IMF.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt geloofsbrieven nieuwe Franse ambassadeur