donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.4 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt geloofsbrieven ambassadeur Spanje

lees ook ...

Nigeriaanse experts in gesprek met vp Brunswijk over herbebo...

Met de toenemende gevolgen van klimaatverandering is het wereldwijd cruciaal om actie te ondernemen op het gebied van herbebossing. Suriname, bekend als een van de groenste landen ter wereld, ziet de ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag de geloofsbrieven in ontvangst genomen van de niet-residerende ambassadeur van Spanje in Suriname, Fernando Nogales Álvarez. De overhandiging vond plaats op het presidentieel paleis. De Spaanse afgezant zal zich sterk maken voor het verdiepen van de relatie.

Suriname is volgens president Santokhi klaar voor een intensievere samenwerking met Spanje op het gebied van economie en zakenrealisaties. Er zijn verschillende sectoren waarin Spanje wenst te werken, zodat zijn ondernemers de handelspotenties kunnen onderzoeken vooral op het gebied van groene energie. Verder werd er gesproken over mogelijke productdiensten aan Spaanse burgers.

Spanje heeft een belangrijke plaats in Zuid- en Midden-Amerika. De relatie met Suriname versterkt zijn positie als handelspartner in de Amerika’s. “De relatie tussen Suriname en Spanje is goed, maar er is veel waaraan er gewerkt kan worden”, zei Álvarez.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt geloofsbrieven ambassadeur Spanje