woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt eervol geschenk: biografie van Guru Nanak Dev Ji

lees ook ...

Nieuwe secretaris van CHof neemt verzoekschrift waarborgsom ...

De nieuwe secretaris van het Constitutioneel Hof (CHof), Rakeshkoemar Kanhai, heeft zijn eerste taak op zich genomen door een verzoekschrift in ontvangst te nemen over de waarborgsom die politieke par...

Op het Kabinet van de President vond een bijzondere gebeurtenis plaats, waarbij ambassadeur Shankar Balachandran van India de biografie van Guru Nanak Dev Ji, de stichter van het Sikhisme, overhandigde aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit betekende een eerbetoon aan de spirituele erfenis van Guru Nanak Dev Ji en markeerde een speciale gelegenheid op het gebied van interculturele uitwisseling tussen India en Suriname.

De biografie van Guru Nanak Dev Ji bevat een waardevol voorwoord van de Indiase premier, Narendra Modi, en is uitgebracht ter gelegenheid van de 554e verjaardag van Guru Nanak Dev Ji.

Ambassadeur Balachandran voelde zich vereerd om deze overhandiging te doen en benadrukte: “Dit boek is persoonlijk doorgestuurd door premier Modi.” Hij deelde mee dat Guru Nanak, de grondlegger van het sikhisme in de 15e eeuw, de nadruk legde op de eenheid van God en de broederschap van de mensheid. De ambassadeur voegde eraan toe dat de jaardag van de Guru jaarlijks wordt gevierd in het Cultureel Centrum Mata Gauri in Suriname, waardoor het boek bijzonder relevant is voor de gelegenheid.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt eervol geschenk: biografie van Guru Nanak Dev Ji