dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt document integrale veiligheid in Suriname

lees ook ...

SRD 13,9 miljoen beschikbaar voor afbouwen logeergebouwen Si...

Om de drie logeergebouwen in het district Sipaliwini af te bouwen, heeft het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) SRD 13.9 miljoen beschikbaar gesteld. Marlon Cairo, directeur van Stic...

President Chandrikapersad Santokhi heeft woensdag een document over integrale veiligheid in Suriname ontvangen van Robby Holband, directeur van het Polytechnic College Suriname (PTC). In het document zijn hiaten in het veiligheidsgebeuren in Suriname opgenomen en voorstellen gedaan om zo het land veiliger te maken.

Het integrale veiligheidsdocument vloeit voort uit het programma Integrale Veiligheid, dat het PTC samen met partners aan het ontwikkelen is. Alle aspecten die te maken hebben met een vorm van veiligheid te land, in de lucht en op het water komen aan de orde in het document.

“Enkele aspecten zijn veiligheid op grensposten, tegen cybercrime en corruptie, alsook veiligheid in voedsel en gezondheid,” geeft directeur Holband aan. De handhaving van de regelgeving en wetten inzake veiligheid is ook als aandachtspunt opgenomen. Het verkeersongeval op de brug medio december 2021 is een duidelijk voorbeeld van niet nageleefde regelgeving.

In het document wordt veiligheid in zijn totaliteit bekeken, waarbij alle aspecten gelijktijdig worden versterkt. “Het was een immens job om het document te schrijven; hoe met de verschillende aspecten van veiligheid om te gaan en deze mee te nemen in het geheel”, benadrukt Holband.

Er is gewerkt met kader van verschillende ministeries, welke zichtbaar is in het geschrift. Daartegenover is door digitalisering van wetten op de website van het parlement heel snel informatie boven water gehaald.

PTC gaat verder met de partners het programma Integrale Veiligheid introduceren in Suriname. Er zijn plannen om het programma binnen het PTC te verzorgen. De training manbeveiliging begint in februari.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt document integrale veiligheid in Suriname