maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt delegatie van Egmont Group en FIU Suriname

lees ook ...

NiNsee-voorzitter en VIDS in Suriname voor gesprek over slav...

Een delegatie van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) bevindt zich momenteel in Suriname om de samenwerking met VIDS te versterken. NiNsee, een kennis- en onderzoe...

De Egmont Groep, vertegenwoordigd door FIU-Nederland en FIU-Curacao, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi. Dit bezoek maakt deel uit van de voorbereiding op de toetreding van de Financial Intelligence Unit Suriname (FIU) tot de Egmont Group. De on-site visit staat gepland voor 13 en 14 december 2023.

De Egmont Group of Financial Intelligence Unit is een internationale organisatie die samenwerking en informatie-uitwisseling tussen nationale financiële inlichtingeneenheden faciliteert. Haar doel is het onderzoeken en voorkomen van witwassen van geld en financiering van terrorisme, met als ultiem doel de integriteit van het mondiale financiële systeem te waarborgen. Conform Recommendation 29 van de FATF-aanbevelingen is het essentieel dat jurisdicties zich aansluiten bij de Egmont Group.

De nieuwe Wet ter voorkoming en bestrijding van money laundering en de financiering van terrorisme is in november 2022 aangenomen, waarmee de procedure voor het lidmaatschap bij de Egmont Groep opnieuw van start ging. De huidige sponsors zijn FIU Nederland en FIU Curacao, met vertegenwoordiging door Eva ten Brink, Eva Elbers en Anne Marie Kemna.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt delegatie van Egmont Group en FIU Suriname