woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt Braziliaanse minister voor viering onafhankelijkheid

lees ook ...

Saramaccakanaal rehabilitatieproject begint: economische voo...

Medio januari is aannemer International Infra N.V. begonnen met de werkzaamheden voor het "Saramacca Canal System Rehabilitation Project" (SCSRP). Volgens projectmanager Vishnu Kalloe belooft dit een ...

Ter gelegenheid van de 48e viering van de Staatkundige Onafhankelijkheid van de Republiek Suriname bracht de Braziliaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mauro Vieira, een officieel bezoek aan het land. De minister en zijn delegatie landden op vrijdag 24 november 2023 op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven, waar ze werden verwelkomd door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

Tijdens de festiviteiten rond de Onafhankelijkheidsviering zal minister Vieira deelnemen aan verschillende activiteiten. Hij heeft al een beleefdheidsbezoek gebracht aan president Chandrikapersad Santokhi, die het als een eer beschouwde de Braziliaanse minister te mogen verwelkomen.

President Santokhi deelde de agenda van de regering met de Braziliaanse functionaris en herinnerde eraan dat dit niet de eerste keer is dat minister Vieira Suriname bezoekt. Hij benadrukte ook de eerdere bezoeken van meerdere Braziliaanse delegaties aan het land.

President Santokhi uitte zijn dankbaarheid voor het aanvaarden van de uitnodiging door minister Vieira om deel te nemen aan de Onafhankelijkheidsviering. Hij benadrukte de goede samenwerking tussen Suriname en Brazilië op zowel bilateraal als regionaal niveau. Deze samenwerking is gekenmerkt door wederzijds respect, begrip en het vertrouwen dat gezamenlijke inspanningen tot nog groter succes zullen leiden.

Minister Vieira bedankte president Santokhi voor de warme ontvangst en sprak ook zijn condoleances uit vanwege de tragedie in Matawai. Tijdens het gesprek tussen minister Vieira en president Santokhi werden verschillende actuele onderwerpen besproken, waaronder het beschermen van het Amazonewoud, COP 28, gas en olie. De ontmoeting vond plaats op het Kabinet van de President, in aanwezigheid van minister Ramdin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt Braziliaanse minister voor viering onafhankelijkheid