Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

President Santokhi ontvangt boek van Hubert Rampersad

Geplaatst

op

25df2bf0e7ac41fea2a7fbd55ff3cc0c

President Chandrikapersad Santokhi heeft persoonlijk het boek ‘Authentic Personal Branding for Design Thinkers’ ontvangen van schrijver Hubert Rampersad. Dit boek gaat volgens de schrijver over ethisch en integer leiderschap, maar dan in de context van innovatie. Het afgelopen jaar heeft de heer Rampersad reeds een boek overhandigd aan president Santokhi over het proces van innovatie. ‘Authentic Personal Branding for Design Thinkers’ handelt over nieuwe producten en diensten ontwikkelen en succesvol op de markt brengen. “Innovatie in de wereld is niet duurzaam, omdat persoonlijk leiderschap vaak vergeten wordt”, zegt de schrijver.

Dit boek is speciaal overhandigd aan de president, omdat het over persoonlijk leiderschap gaat. “Dat hebben wij in Suriname nodig, integer, persoonlijk, ethisch leiderschap. Maar wel praktisch, niet te veel gepraat eromheen, het moet meteen toegepast worden en dat alle Surinamers goede leiders kunnen worden.”

Volgens schrijver Rampersad is ervoor gekozen om boek te overhandigen aan president Santokhi, omdat hij een rolmodel is. “Je moet rolmodellen hebben in de samenleving, zodat de jeugd naar ze kan opkijken. Draagvlak creëren voor dit boek moet vanuit de top van dit land komen. De meest geschikte persoon is dus de president”, laat Rampersad weten.

De president weet als geen ander in welke moeilijke periode het land zich nu bevindt. Suriname heeft ethisch en duurzaam leiderschap nodig. Mensen met een visie, mensen die skills kunnen en willen ontwikkelen om nieuwe producten en diensten kunnen ontwikkelen. En dat is de president geeft Rampersad aan. Vooral in deze covid-19 periode moet men volgens de schrijvers anders gaan denken en handelen. Alleen op deze manier kunnen wij Suriname uit deze situatie halen. “De president committeert zich hieraan en daarom heeft hij mij ontvangen. Mijn droom is dat we suriname met z’n allen gaan ontwikkelen. Er is te veel verdeeldheid en racisme. We moeten een mindset verandering hebben. Dit boek biedt de handvatten hoe we daar kunnen komen.”

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mahinder
zaterdag 22 augustus 2020 13:29

Prachtig. Leiderschap hebben we nu vooral nodig in Suriname. En natuurlijk verwachten wij van de president dat wanneer het op aankomt om de juiste beslissing te nemen… Hij het doet in hart en nieren.. eer en geweten. Wat anderen niet hadden.. Maar leiderschap ben je mee geboren… of ja je kunt het keren door boeken te lezen.

T.L. Shankar
zondag 23 augustus 2020 11:38

Prachtig

Percy
zondag 23 augustus 2020 15:14

Eindelijk een positief mens aan het woord.
Het boek geeft handvatten staat er, er staat niet dat alles opeens beter zal gaan met dit boek, maar het kan je helpen de dingen van andere kanten te zien.
In ieder geval een goed geluid van iemand die met iets komt en niet alleen loopt te klagen.

Laatst bewerkt op 2 maanden geleden door Percy
Shirley
maandag 24 augustus 2020 02:01

Waarom houd de president bij het in ontvangst nemen zich niet aan de corona regels? Is hij niet de aangewezen persoon om een voorbeeld te stellen?

Milli
maandag 24 augustus 2020 04:10

Hij is immuun. Hij krijgt geen CORONA. Overal waar hij gaat hoor ik dan die mensen om hem wel corona krijgen maar hij niet.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen