woensdag 21 april 2021
27.1C
Paramaribo
10.9C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt boek over deviezenrecht

lees ook ...

Gallery Eygi Du nieuwe stijl

Gallery Eygi Du is al 41 jaar een begrip. Carla Tuinfort heeft al die jaren in goede en slechte tijden dit werk voortgezet. Nu kiest zij na een periode van ziekte voor een nieuwe aanpak. De management...

De heer Anne Harmsma overhandigde op 6 april 2021 aan President Chandrikapersad Santokhi, zijn boek ‘Van Surinaams deviezenrecht, Een orientatie’. De auteur geeft aan dat hier in Suriname heel weinig over is geschreven. Anne Harmsma gaat in het boek in op actualiteiten, de wetgeving van het deviezenrecht, rechterlijke uitspraken en opinies.

De Deviezenwet is zeer oud en werd ingevoerd als noodmaatregel om te voorkomen dat Duitsland het Nederlands grondgebied zou binnenkomen en de deviezen zou roven. Deze maatregel werd na de oorlog, in 1947 omgezet in een wettelijk vastgestelde regeling: de deviezenregeling. De bedoeling van dit werk is om onder andere inzicht te verschaffen in de totale kadering van het deviezenrecht in ons land. Dit kan helpen bij nieuwe regelgeving.

Harmsma, oud bankdirecteur benadrukte, dat vertrouwen het enige goede fundament is voor monetaire tactiek en politiek. Als dat vertrouwen beschaamd wordt kost het heel veel moeite om het te herstellen, aldus Harmsma. De President van de Centrale Bank van Suriname, Maurice Roemer kreeg ook een exemplaar van het boek.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt boek over deviezenrecht