dinsdag 6 december 2022
32.6 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontvangt 1ste exemplaar ‘100 jaar Transvaal’

lees ook ...

President Santokhi kondigt strengere controle op benzine aan...

President Chandrikapersad Santokhi heeft strengere controles op benzine aangekondigd. Dit zei Santokhi tijdens de regeringspersconferentie op 28 november. De goudsector zal nu benzine moeten kopen teg...

Het eerste exemplaar van het boekwerk ‘100 jaar Transvaal’, werd door de voorzitter van Transvaal, Anand Pherai aangeboden aan President Chandrikapersad Santoki. De Surinaamse voetbalclub herdacht in januari dit jaar het feit dat zij een eeuw geleden werd opgericht. Transvaal-voorzitter Anand Pherai noemt het een geweldige eer dat de vereniging het eerste exemplaar aan het staatshoofd mocht overhandigen.

De clubvoorzitter zegt dat in het boekwerk ‘100 jaar Transvaal’ alle hoogtepunten in de afgelopen 100 jaar van de club zijn vastgelegd. Enkele van de hoogtepunten zijn de drie Concacaf-kampioenschappen, het bezoek van de Braziliaanse voetbalclub Santos die in 1973 een wedstrijd tegen Transvaal speelde en welke de 1000ste wedstrijd van de legendarische Pele is geweest. De club heeft in de afgelopen jaren talentvolle voetballers geleverd in en buiten Suriname. Volgens Pherai is het een ongoing proces en is Transvaal een sterk team.

De Voorzitter heeft ook afspraken met het staatshoofd gemaakt. Er is onder meer een oplossing gevraagd voor het feit dat de voetbalcompetitie stilligt in Suriname vanwege de Covid-19-pandemie. Slechts 30% van de voetballers zou zijn gevaccineerd. De president heeft beloofd dat een managementteam uit het buitenland eraan zal werken de voetballers te stimuleren zich te laten inenten.

Tijdens het onderhoud met het staatshoofd is ook de kwestie betreffende het Streepy Stadion aan de orde gekomen. De club heeft ook aangegeven veel in de jeugd te willen investeren. “Transvaal is ready voor profvoetbal en we hebben de president ook gevraagd ons daarmee te helpen”, aldus de Transvaal-voorzitter.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontvangt 1ste exemplaar '100 jaar Transvaal'