maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada

lees ook ...

BEP calls on Saamaka to keep courage

The political party Brotherhood and Unity in Politics, BEP, congratulates the granman, captains and basyas and members of the tribe of the Saamaka or Saramaccaners, on the commemoration of 260 years o...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 20 september 2022, een bilaterale ontmoeting gehad met de president van Canada, Justin Trudeau. Momenteel heeft Suriname goede diplomatieke betrekkingen met Canada.

Er bestaan ook in de private sector relaties en er is een Surinaamse diaspora in Canada. Ons staatshoofd gaf aan president Trudeau te kennen, uit te kijken naar uitbreiding van de samenwerking op het gebied van onderwijs, gas en olie, hernieuwde energie, duurzaam bosbeheer, houtverwerking, wetenschap, maar ook het delen van ervaringen op het gebied van inheemsen.

President Santokhi maakte van deze gelegenheid gebruik om als CARICOM-Voorzitter de situatie van Haïti te bespreken met het Canadese staatshoofd. De CARICOM-Voorzitter zei te streven naar het vestigen van openbare veiligheid in Haïti, wat neerkomt op veiligheid voor de hele regio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada