dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada

lees ook ...

Directieteam OGA neemt actie na illegale afvaldumping in Nic...

Op dinsdag 21 november 2023 bracht Indersing Gangabisoensingh, de directeur van Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), samen met zijn directieteam een werkbezoek aan het district Nickerie. Het doel van ...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 20 september 2022, een bilaterale ontmoeting gehad met de president van Canada, Justin Trudeau. Momenteel heeft Suriname goede diplomatieke betrekkingen met Canada.

Er bestaan ook in de private sector relaties en er is een Surinaamse diaspora in Canada. Ons staatshoofd gaf aan president Trudeau te kennen, uit te kijken naar uitbreiding van de samenwerking op het gebied van onderwijs, gas en olie, hernieuwde energie, duurzaam bosbeheer, houtverwerking, wetenschap, maar ook het delen van ervaringen op het gebied van inheemsen.

President Santokhi maakte van deze gelegenheid gebruik om als CARICOM-Voorzitter de situatie van Haïti te bespreken met het Canadese staatshoofd. De CARICOM-Voorzitter zei te streven naar het vestigen van openbare veiligheid in Haïti, wat neerkomt op veiligheid voor de hele regio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada