vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada

lees ook ...

Het Integraal Sociaal Programma van de regering

Julio Bhikharie, is actief in de private sector en ook  adviseur van de president. Hij is ervan overtuigd dat het Integraal Sociaal Programma (ISP) goede vorderingen maakt, maar ook dat het noodzakeli...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 20 september 2022, een bilaterale ontmoeting gehad met de president van Canada, Justin Trudeau. Momenteel heeft Suriname goede diplomatieke betrekkingen met Canada.

Er bestaan ook in de private sector relaties en er is een Surinaamse diaspora in Canada. Ons staatshoofd gaf aan president Trudeau te kennen, uit te kijken naar uitbreiding van de samenwerking op het gebied van onderwijs, gas en olie, hernieuwde energie, duurzaam bosbeheer, houtverwerking, wetenschap, maar ook het delen van ervaringen op het gebied van inheemsen.

President Santokhi maakte van deze gelegenheid gebruik om als CARICOM-Voorzitter de situatie van Haïti te bespreken met het Canadese staatshoofd. De CARICOM-Voorzitter zei te streven naar het vestigen van openbare veiligheid in Haïti, wat neerkomt op veiligheid voor de hele regio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada