maandag 20 maart 2023
27.1 C
Paramaribo
8.7 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada

lees ook ...

‘Denki fos’ Ie Doe’ gepresenteerd aan president Santokhi

De Stichting Creative Kids Suriname heeft het leerprogramma ‘Denki fos’ Ie Doe’ voorgesteld tijdens een bespreking met president Chandrikapersad Santokhi in het kader van de Nationale Dialoog. De voor...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op dinsdag 20 september 2022, een bilaterale ontmoeting gehad met de president van Canada, Justin Trudeau. Momenteel heeft Suriname goede diplomatieke betrekkingen met Canada.

Er bestaan ook in de private sector relaties en er is een Surinaamse diaspora in Canada. Ons staatshoofd gaf aan president Trudeau te kennen, uit te kijken naar uitbreiding van de samenwerking op het gebied van onderwijs, gas en olie, hernieuwde energie, duurzaam bosbeheer, houtverwerking, wetenschap, maar ook het delen van ervaringen op het gebied van inheemsen.

President Santokhi maakte van deze gelegenheid gebruik om als CARICOM-Voorzitter de situatie van Haïti te bespreken met het Canadese staatshoofd. De CARICOM-Voorzitter zei te streven naar het vestigen van openbare veiligheid in Haïti, wat neerkomt op veiligheid voor de hele regio.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontmoet President Trudeau van Canada