woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

President Santokhi ontmoet Canadees bedrijf voor goudexploratie in Suriname

lees ook ...

Elfde Bouw- en Woningbeurs

Dit jaar doen ook buitenlandse bedrijven mee aan de elfde editie van de Bouw en Woningbeurs in ons land. De algemene uitnodiging voor participatie is gestuurd naar bedrijven die “iets te maken” hebben...

President Chandrikapersad Santokhi heeft op zijn kabinet een ontmoeting gehad met het Canadese bedrijf Reunion Gold en de Surinaamse counterpart Consolidators, Distributors & Warehousing Europa-Suriname, CDWE SR. Tijdens deze bijeenkomst op 15 maart 2024 vond de officiële kennismaking met de partners plaats, waarbij de verwachtingen voor toekomstige samenwerking werden besproken. Onder de aanwezigen bevonden zich Anuska Sonai, de president van de American Chamber of Commerce in Suriname, Dimitri Lemmer, CEO van CDWE SR (de lokale partner van Reunion Gold), en Justin van der Toorn, vicepresident en hoofd Operations van Reunion Gold. Het bedrijf heeft zijn interesse in het verkennen van goudvoorkomens in Surinaamse bodem aan de president kenbaar gemaakt.

Reunion Gold is een Canadees exploratiebedrijf dat zich voornamelijk richt op de exploratie van goud en andere mineralen, met activiteiten in landen als Frans-Guyana en Guyana, terwijl CDWE SR de lokale tegenhanger is, die optreedt als facilitator. Als vertegenwoordiger van de American Chamber of Commerce en Fabrieken in Suriname, benadrukte mevrouw Sonai dat het de taak van de Kamer is om partnerschappen tussen bedrijven te bevorderen. “Als bedrijven al partnerschappen hebben gesloten en hun plannen binnen onze visie passen, is het onze taak om die te ondersteunen”, verklaarde mevrouw Sonai. Ze benadrukte verder dat de Kamer zich inzet voor de behoeften van haar leden. Volgens haar verwachtingen zullen er in de komende drie tot vijf jaar meer dan 1000 banen worden gecreëerd als gevolg van deze investering.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi ontmoet Canadees bedrijf voor goudexploratie in Suriname