vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
4.3
(3)

President Santokhi onthult projectbord nieuw logistiek centrum Jules Sedney Haven

lees ook ...

PTC-delegatie bespreekt samenwerking met Santokhi voor ontwi...

Een delegatie van het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi om te praten over de rol van de onderwijsinstelling bij de ontwikkeling van h...

Op vrijdag 26 januari 2024 markeerde president Chandrikapersad Santokhi, samen met hoogwaardigheidsbekleders waaronder de minister van Openbare Werken en de vertegenwoordiger van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), een belangrijke mijlpaal in de Surinaamse havenontwikkeling. Tijdens een ceremonie bij de Jules Sedney Haven Terminal onthulden zij het projectbord voor een nieuw logistiek centrum, en legden ook de eerste steen.

Dit ambitieuze project, met een geplande voltooiing binnen negen maanden, is onderdeel van het bredere initiatief “Improving Transport Logistics and Competitiveness of Suriname”. Het doel is het versterken van Suriname’s positie in de wereldmarkt en het vergroten van de efficiëntie van de haven. Het logistiek centrum, met kantoor- en parkeerfaciliteiten voor 60 vrachtwagens, zal de operaties binnen de haven aanzienlijk stroomlijnen, waardoor de dienstverlening betrouwbaarder wordt en de verkeersrisico’s in de omgeving verminderen.

Het project omvat drie componenten: de reeds in aanbouw zijnde brug, het logistiek centrum en de verbetering van de weg Van ‘t Hogerhuystraat, inclusief rotondes en verkeerslichten. Het initiatief, gefinancierd door de IDB, volgt op een heraanbesteding na een eerdere mislukte poging in 2020, met aannemer Baitali Group als geselecteerde partij.

In zijn toespraak benadrukte pPresident Santokhi het belang van een veilige en efficiënte haven voor de internationale scheepvaart en riep op tot integriteit, professionaliteit en verbeterde faciliteiten. Hij sprak zijn tevredenheid uit over de huidige status van de haven, maar benadrukte de noodzaak om continu te streven naar verbetering.

De president wees ook op de regeringsprioriteit voor infrastructuur, met speciale aandacht voor het fileprobleem in Commewijne en de plannen voor een mogelijke tweede brug over de Surinamerivier. De regering staat open voor voorstellen van Surinaamse bedrijven voor dit project.

De ontwikkeling van nieuwe havens in Commewijne en de brug over de Surinamerivier weerspiegelt Suriname’s toewijding aan economische groei en verbeterde connectiviteit. Deze projecten zijn van cruciaal belang, niet alleen voor de handel maar ook ter ondersteuning van de groeiende olie- en gassector in het land.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinamePresident Santokhi onthult projectbord nieuw logistiek centrum Jules Sedney Haven